To je to što me zanima!

Urna na čuvanju: 'Moj Branko još čeka da ga pokopamo...'

ZAMALO GODINA Oskarovac i filmski velikan Branko Lustig preminuo je u studenom prošle godine. Još čeka mjesto u Aleji velikana na Mirogoju. Grad Zagreb obvezao se platiti spomenik i grobno mjesto
Vidi originalni članak

Branko Lustig preminuo je 14., a na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja posljednji je ispraćaj bio 25. studenog prošle godine. Filmskog producenta, velikana i dobitnika dvaju Oscara još nisu pokopali na mjestu u Aleji velikana.

ODLAZAK VELIKANA Spielberg mu je ljubio broj i rekao da će postati producent

Grad Zagreb obvezao se platiti spomenik i grobno mjesto

Potvrdila nam je to Brankova supruga Mirjana, koja još nema mjesto na kojem će zapaliti svijeću. Urna je na čuvanju u Gradskim grobljima Zagreb.

- A istina je, nemam kamo doći, ali ne bih htjela da sad ispadne nešto loše, ne bi tako ni Branko htio - pomirljivim je tonom govorila gospođa Mirjana.

Grad Zagreb obvezao se platiti grobno mjesto i spomenik. No kako je vrijeme išlo, a ništa se nije događalo, gospođa Lustig sama je platila grobno mjesto vjerujući kako će to ubrzati stvari.

SUPRUGA MIRJANA NEUTJEŠNA Suze na Lustigovu sprovodu: 'Borio se, ali nas je napustio'

Korona pa potres... Odužilo se

No nije se ništa ubrzalo, procedure su i dalje u tijeku.

- Da, ali ne bih sad od toga radila problem. U kontaktu sam s ljudima u Gradu i s Mirogoja, sve je pod kontrolom. Bilo bi vjerojatno sve ranije gotovo, ali prvo korona, pa i potres, sve su usporili. Pa ljudi nemaju krova nad glavom, u potresu su ostali bez kuća, prvo se te stvari trebaju riješiti - rekla je gospođa Lustig i nastavila:

- Dobila sam potvrdu da će sve uskoro riješiti i vjerujem u to.

Početkom rujna gradska skupština na prijedlog Milana Bandića donijela je odluku da će spomenik biti podignut, raspisan je natječaj za spomenik, a sve će Grad koštati 500.000 kuna, piše portal Net.hr.

Gospođa Lustig potvrdila je i da su joj rekli vratiti novac za grobno mjesto. Nada se da bi do Svih svetih sve moglo biti završeno. S Brankom je bila 50 godina...

- Nadam se da ću mu uskoro moći doći na grob, treba imati još malo strpljenja - kroz suze nam je govorila Mirjana.

Više je napravio od Kovačevića

Oskarovac je i počasni građanin Zagreba, za koji je učinio vrlo mnogo. Više od, primjerice, trenutačno pritvorenog i za teške zločine osumnjičenog Dragana Kovačevića, kojeg u Aleji velikana već za života čeka velebna grobnica.

“Počivao u miru” kod nas očito ne vrijedi, pa ni za one najveće od nas, u kakve Lustig sasvim sigurno spada. Rođen je u Osijeku 1932., a tijekom Drugog svjetskog rata kao dječak je bio zatočen u nacističkim koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen-Belsen. Iz njih je izašao s jedva 30 kilograma...

Lustig je prvi Hrvat koji je kao producent osvojio Oscara. Prvi 1993. za film “Schindlerova lista”, a drugi osam godina poslije za “Gladijatora”.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • roundtrain 08.10.2020.

    Zašto bi Grad Zagrad ikom, pogotovo dobrostojećima, plaćao pokop, grobno mjesto? Eventualno se može platiti Obiteljima koji žive u siromaštvu i nemaju novaca za grobno mjesto, pogreb. Ali jednom redatelju koji je režirao u Hollywoodu i obitelji ostavio milijune $, plaćati grobno mjesto i pokop??? No, u Apsudirstanu, Hr, sve je moguće!

  • zelena mamba 08.10.2020.

    Gospon Lustig je ipak zavrijedio grobnicu u Aleji velikana više i ti 10x od kovačevića(namjerno mala slova) koji ju je čak i kupio,e pa sad se ne zna čak i na koji način.Jako nisko i pokvareno od Bandića i ostalih u Holdingu.G.Lustig dobio 2 Oskara,a oni se njega srame.SRAMOTNO

  • mdcro24 08.10.2020.

    Pa i ne mislim da je bas tamo morao bit, cijelu povijest samo se svima štekamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare