To je to što me zanima!

Ursula von der Leyen posjetit će zemlje zapadnog Balkana

Posjetom želimo uputiti jasnu poruku o našoj predanosti procesu pristupanja. Dugujemo to svima mladima koji vjeruju u budućnost Europe, izjavila je von der Leyen u svom govoru o stanju Unije
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je najavila u srijedu da će do kraja ovoga mjeseca posjetiti zemlje zapadnog Balkana kako bi potvrdila predanost procesu pristupanja. 

- Do kraja mjeseca posjetit ću tu regiju. Time želimo uputiti jasnu poruku o našoj predanosti procesu pristupanja. Dugujemo to svima mladima koji vjeruju u budućnost Europe - izjavila je von der Leyen u svom govoru o stanju Unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamena u Strasbourgu.

BRUXELLES Europska komisija dala zeleno svjetlo za hrvatski nacionalni plan za oporavak i otpornost

Dodala je da EU pojačava potporu zapadnom Balkanu kroz novi gospodarski i investicijski plan koji je vrijedan oko trećine BDP-a te regije.

- Činimo to jer je ulaganje u budućnost zapadnog Balkana ulaganje u budućnost Unije - rekla je von der Leyen.

EUROPSKA KOMISIJA: Koliko je pravosuđe neovisno u Hrvatskoj? Eurobarometar kaže da smo po percepciji - zadnji

Također je najavila nastavak ulaganja u partnerstva u europskom susjedstvu, od jačanja angažmana u Istočnom partnerstvu do provedbe novog programa za Sredozemlje i nastavka rada na različitim aspektima odnosa s Turskom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare