To je to što me zanima!

Ursula von der Leyen tvrdi: Šok Brexita je osnažio EU

Iskustvo Brexita podsjetilo je mnoge koji sumnjaju u EU na koristi koje mogu imati iz tog saveza, inzistirala je bivša ministrica obrane kancelarke Angele Merkel
Vidi originalni članak

Buduća predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ocijenila je u petak da je "šok Brexita osnažio" Europsku uniju.

"Koliko se god paradoksalno činilo, šok Brexita je osnažio našu uniju. Ne samo što pokazuje što predstavlja napuštanje EU, već i što svaka zemlje dobiva kao dio Europske unije", rekla je njemačka dužnosnica u Berlinu uoči proslava 30. obljetnice pada Berlinskog zida.

"Iskustvo Brexita podsjetilo je mnoge koji sumnjaju u EU na koristi koje mogu imati iz tog saveza", inzistirala je bivša ministrica obrane kancelarke Angele Merkel.

"Bez obzira koliko smo različiti, 27 zemalja EU sudjeluje zajedno u pregovorima o Brexitu", naglasila je.

Trenutačne teškoće u vezi uvjeta izlaska Velike Britanije iz Europske unije paraliziraju i podijelile su zemlju nakon što su se Britanci 2016. izjasnili za izlazak iz Unije i Brexit je već tri puta bio odgođen.

Prijevremeni parlamentarni izbori bi se trebali održati 12. prosinca, za izlazak iz EU predviđen krajem siječnja.

Pregovori o izlasku iz EU su dugo zapinjali na pitanju granice između Irske i Ujedinjenog Kraljevstva da bi konačno bio postignut kompromis koji još nije usvojen u britanskom parlamentu.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarijanGrdašić 10.11.2019.

    Eurobska unija bila je i ostala Hitlerova maštarija, Brexit i otežavanja su stvarno u svim segmentima provodile institucije i političari delegirani od Eu. Točno je da i na britanskoj strani ima ludaka. Tek sada vidimo svu bijedu britanske demokracije i parlamenta. Eurobska unija je stvorila oko središnjice vijenac novih članica-kolonija kojima je oduzela sve pa i samoodrživost filajući ih robama i uslugama toliko jeftinim da su jednostavno likvidirale domaću proizvodnju i samoodrživost. Naravno da će sve to te države-kolonije i članice u budućnosti vraćati svojim sužanjstvom. Pogledajmo samo kod nas doma, rasprodaju se svi strateški resursi, plin, nafta, more, pitka voda, šume i zemlja .... to nije ništa drugo negoli čin najgore veleizdaje.

  • neidemdalje 09.11.2019.

    Naprotiv, sabotirali ste brexit do iznemoglosti uz pomoć europetokolonaša ne bi li dodatno zastrašili euroskeptike ...unatoč svemi brexit će se dogoditi nadam se bez dogovora pa da vidim kako će te to pojasniti ...eu nema budućnost kao što ju nije imala habsburška monarhija, kao ni austrougarska, kao ni kraljevina jugoslavija kao i sve ostale jugoslavije poslije....ja sam za croexit i to po mogućnost prvi put bez krvi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare