To je to što me zanima!

Gradili su silos: Na salašu se urušio zid i ubio oca i sina

Nastradao je i treći: Teško ozlijeđenog muškarca Hitna je prevezla u bolnicu. Pretpostavlja se kako je riječ o drugom sinu mnogočlane obitelji iz Đurđanaca
Vidi originalni članak

Otac i sin, S. M. (71) i G. M. (32) poginuli su na svojoj farmi u Đurđancima pokraj Đakova nakon što je na njih pao potporni zid objekta za skladištenje silaže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Nastradao je još jedan muškarac koji je bio s njima. Pretpostavlja se kako je riječ o drugom sinu. On je zadobio teške ozlijede i prevezli su ga u osječku bolnicu. Nesreća se dogodila u srijedu popodne kad su otac i sinovi boravili na salašu na kojem imaju objekte za stoku i strojeve.

Prema kazivanju mještana Đurđanaca, koji su ostali šokirani tragičnim stradanjem susjeda, Markići već neko vrijeme grade silos na svom salašu. Tako su i tijekom srijede popodne pripremali teren za betoniranje. Čekali su miješalicu sa betonom i, dok su se kretali pokraj objekta u kojem odlažu hranu za stoku, zid se srušio i poklopio ih. Ocu i sinu nije bilo pomoći.

- Nismo znali da se išta dogodilo na njihovom salašu dok mjestom nisu projurila vozila Hitne medicinske pomoći i policije. Salaš im je u polju, malo dalje od sela, na neasfaltiranom putu, pa se ni ne vidi što oni tamo rade. Strašno je to - ispričali su sinoć mještani Đurđanaca koji dobro poznaju obitelj koja ima ima 12-oro djece, šest sinova i šest kćeri i već godinama se svi bave poljoprivredom - obradom zemlje i stočarstvom. Šira hrvatska javnost upoznala je oca i tri najstarija sina nakon što su prije tri godine doveli 140 krava pred zgradu općine i prosvjedovali zbog, kako su tvrdili, nepravedne podjele državnog zemljišta. Markići su tada prozivali i bivšeg ministra Jakovinu za namještanje natječaja.

Sinoć je na njihovu Salašu očevid trajao satima. Pokraj mjesta na kojem su nastradali nakon očevida okupilo se desetak muškaraca koji su u mrklom mraku obilazili posjed. Nisu bili prijateljski nastrojeni prema novinarima i nisu htjeli davati izjave.
U tom teškom trenutku ni iz obitelji nitko nije htio govoriti. Ubrzo su zatražili da svi novinari odu s njihova imanja.
Kuća obitelji je na drugom kraju sela, ali ni tamo nitko nije htio razgovarati s novinarima.
Hitna je kasnije pomogla i nekom od ukućana, kome je pozlilo zbog obiteljske tragedije.
Policija je rekla da će nakon očevida utvrditi razloge zbog kojih se srušio zid.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Ivy-69 12.04.2018.

    Strašno,vrijedni ljudi stradavaju , a lijenčine žive na socijalnoj pomoći

  • plavi cvijet 12.04.2018.

    Gotovi beton kako sam shvatila, dovozio se od nekud radi nastavka gradnje. Kakav je onda taj beton na već prije izgrađenom?

  • wtfcrouk 12.04.2018.

    Stvarno nevjerojatno da nitko nije htio s novinarima razgovarati u takvoj situaciji i dobro da ste takvoj bitnoj činjenici u svemu ovome posvetili skoro cijeli zadnji dio članka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare