To je to što me zanima!

Usain Bolt iz Požege: Mato je najbrži djed u Hrvatskoj

Mato Ivanešić (64) 100 m pretrči za 14,10 sek. To je za tri sekunde sporije od Ivice Olića tako da su Matini unuci jako ponosni na svojega djeda
Vidi originalni članak

Mato Ivanešić (64) iz Češljakovca kraj Požege unatoč godinama 100 metara pretrči za oko 14 sekundi. Trčanje je njegov hobi 30-ak godina. Otac troje djece i sedmerostruki djed poznat je po tome u svom kraju.
- Od kuće do autobusne stanice imam oko tri kilometra. Namjerno krenem dvije minute prije nego što će autobus doći da bih mogao trčati. Ja ne mogu hodati, kao da me nešto tjera. Ne daj, Bože, da me netko prisili na šetnju - kazao je Mato. Ako ide u polje, suprugu i sinove pošalje traktorom te im kaže: “Sad ću ja dotrčati!”. Nasmijan, vedar, pun elena rado je prihvatio da za 24sata pretrči 100 m. Predložili smo da se presvuče.
- Kakva oprema, nikad tenisice nisam obuo. I ljeti i zimi trčim bos - rekao je Mato. Skinuo je cipele i čarape, zavrnuo je nogavice i sa starta je viknuo: “Može li?”. Uključili smo štopericu i krenuo je. Prošao je kao munja, a kad je pretrčao 100 m, zaustavili smo štopericu. Ne možemo vjerovati - 14.10 sekundi. Ovaj vozač požeškog Mercatora nikad nije bio na bolovanju, liječnika vidi samo kod redovitog sistematskog pregleda, a Andol je posljednji put popio kad je imao gripu.
- Kad vozim, stanem na odmorište, izađem iz kamiona i otrčim nekoliko krugova po parkingu radi cirkulacije - kaže Mato. Što se tiče hrane, voli sve, a posebno bijelu slaninu, dok alkohol i cigarete nikad nije konzumirao.

VLAŠIĆ: TRČANJEM JE USPORIO SVOJ PROCES STARENJA
Joško Vlašić smatra da je 14 sekundi na 100 m vrhunski rezultat za čovjeka takve dobi.
- Ljudi se genetski razlikuju i očito njegova biološka dob ne odgovara broju njegovih godina. On je usporio proces starenja jer se čuvao, a to što ne pije i ne puši mu je pomoglo. Uz to je i njegov lokomotorni sustav stalno u pokretu - rekao je Vlašić.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • viševka 24.10.2009.

    bravo Mato. pozdrav iz Kutjeva.

  • zoran123456 24.10.2009.

    tko je Gerrarda ?

  • zoran123456 24.10.2009.

    messi, tko je gerrarda ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare