To je to što me zanima!

Uskok otvorio istragu protiv Aladrovića: Pogodovao je kod zapošljavanja dvoje ljudi

Istraga protiv Aldrovića spremna je već mjesec dana, no prepreka je bio imunitet koji mu je Vlada naknadno ukinula
Vidi originalni članak

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Uskok je otvorio istragu protiv ministra rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića.

KADROVSKO IZNENAĐENJE Davor Filipović zamijenit će u ministarskoj fotelji Aladrovića?

Sumnjiče ga da je, 2018. i 2019. godine, pogodovao kod zapošljavanja dvije osobe u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), gdje je tada bio na mjestu ravnatelja.

Uskok je istragu protiv Aladrovića imao pripremljenu još u vrijeme uhićenja sada već bivšeg ministra Horvata. Međutim, optužbe za dva zapošljavanja spadaju u djela za koje je zapriječena kazna do pet godina zatvora. Zbog toga je za vođenje postupka, odnosno pokretanje istrage, Uskok morao od Vlade zatražiti skidanje imuniteta Aladroviću.

BEZ DOGOVORA SA SINDIKATIMA Aladrović: Zasad ne razmišljam o ostavci, nisu me kontaktirali iz DORH-a. Odgovorit ću na sve

Vlada mu je uistinu ukinula imunitet, čime su nestale prepreke za provođenje istrage. Otvaranjem istrage protiv Aladrovića, a ranije Miloševića, dobili smo dvojicu ministara aktualne Vlade pod istragom Uskoka.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Luna777 15.03.2022.

    Istinu govoreći, ako je ovo jedini krimen Aladroviću, onda mi nije jasno zašto ga uopće optužuju, jer općepoznata je činjenica da SVI, baš svi političari, župani, načelnici, gradonačelnici, MINISTRI, zapošljavaju svoj kadar i za to ne odgovaraju pred nikime. To je zapravo praksa, to se podrazumijeva, to je postalo normalno u lijepoj našoj. Meni se zapravo čini da se tu pored zapošljavanja još nešto kuha.

  • sljastrava 15.03.2022.

    Pa šta?A,drugi kao nisu.Svatko svakomu pogoduje.Svatko svoga gura,onaj tko kaže drugačije,laže.Cijela državna i javna uprava je tako zaposlena.I oni koji njega prozivaju.

  • Orfej 15.03.2022.

    Pa nije to velika krivnja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare