To je to što me zanima!

USKOK istražuje Marića zbog sumnjive prodaje zemljišta...

Istražitelje USKOK-a zanima kako je državno zemljište vrijedno 36,5 milijuna kuna prodano tvrtki s godišnjim prihodima od 11.875 kn, na čijem je čelu Dragan Marić koji je, piše Telegram, prijatelj Gorana Marića
Vidi originalni članak

Goran Marić ostavku na mjesto ministra državne imovine podnio je 15. srpnja, a samo desetak dana ranije sklopio je jedan od posljednjih poslova - prodaju državnog zemljišta veličine 85,6 hektara u Brodskoj Varoši kod Slavonskog Broda tvrtki Marsonia glas u vlasništvu njegovog prezimenjaka Dragana Marića, koji je također rodom iz Gruda u BiH. Telegram piše kako je taj posao sad dio USKOK-ovih izvida te kako Gorana i Dragana Marića povezuje dugogodišnje nogometno prijateljstvo.

Odluku potpisao Plenković

Vlada je, da rezimiramo , 10 dana prije nego je Marić podnio ostavku, na prijedlog Ministarstva državne imovine, na čijem je čelu tada bio Goran Marić, odlučila o prodaji zemljišta spomenutoj tvrtki iz Slavonskog Broda. Odluku je potpisao Andrej Plenković, za provedbu odluke bilo je zaduženo Ministarstvo državne imovine, a ugovor o kupoprodaji u ime Republike Hrvatske trebao je potpisati ministar državne imovine - Goran Marić. U šestoj točki odluke stoji da ona stupa na snagu danom donošenja, dakle 4. srpanj ove godine.

Državno zemljište prodano tvrtki s prihodima 11.875 kuna

No taj ugovor, piše Telegram, još nije sklopljen i sad je predmet USKOK-ovih izvida. Inače, tvrtka Marsonia glas prošle je godine imala prihod od samo 11.875 kuna i gubitak u poslovanju od 59.216 kuna. Osnivač Marsonia glasa je tvrtka Drinus čiji je direktor Alen Marić, sin Dragana Marića. I ta je tvrtka u gubicima, 2017. je bila u minusu od 439.449 kuna, a prošle godine 493.678 kuna. 

Goran Marić ostavku je podnio nakon napisa u Jutarnjem da je tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi sin dosadašnjeg ministra, prodao državno zemljište u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja uz more u Dubrovniku i to po cijeni od 5 milijuna kuna. Index je ranije objavio ikako je Marić stan u Zagrebu dobio po povoljnim uvjetima od franjevaca da bi im zauzvrat dodijelio državnu imovinu za samostan.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • tortasir 24.08.2019.

    Neka se USKOK vrati u 2001 god. i provjeri kako je provedena privatizacija u svim staklarskim poduzećim u RH. Zamislite glavni igrač je bio D. Marić. ???????????????.

  • TITO LEGENDA HEROJ 23.08.2019.

    što se uopće netko u HDZ-u ima istraživati,pa ako je HDZ zločinačka organizacija logično je da su i svi u njoj zločinci i kriminalci.

  • škver 23.08.2019.

    I na kraju samo Praljak ispije čašicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare