To je to što me zanima!

MORH: Tvrdnje oko istraga Uskoka oštro odbacujemo

Navodno se istražuje sedam sumnjivih poslova, no to demantiraju u MORH-u. navode da je ministar provodio i dalje provodi antikorupcijske mjere Vlade RH
Vidi originalni članak

Vojna obavještajna agencija Uskoku je predala podatke o sedam spornih poslova MORH-a koji se odnose na vojne nabave, usluge i građevinske radove, piše Jutarnji list. Navodno su sumnjivi gradnja apartmanskog naselja u Kovčanju kod Malog Lošinja, isplate tvrtki Masol u vlasništvu Ratka Mačeka za fiktivne poslove, adaptacija vojnih objekata u Delnicama, gradnja objekata u Udbini, nabave brodova klase Helsynki, kanadera i provedba ugovora o nabavi helikoptera i dijelova iz Rusije. Poslovi su navodno ukupno vrijedni 250 milijuna kuna. Posebno sumnjive su gradnje i adaptacije vojnih objekata i apartmana koje je gradila ista tvrtka. Kod obnove vojnih objekata u Delnicama na uređenje kuhinje navodno je potrošeno 8 milijuna kuna. 

Priopćenje MORH-a

Ministarstvo obrane oštro odbacuje neistinite tvrdnje iz teksta objavljenog u Jutarnjem listu 16. studenog 2010. godine. Ministarstvo obrane se oko slučaja postupaka Vojno sigurnosno obavještajne agencije očitovalo u priopćenju objavljenom 12. studenog 2010. godine, a koje je objavljeno i na internetskim stranicama MORH-a. Ističemo da je upravo ministar obrane Branko Vukelić provodio i dalje provodi antikorupcijske mjere Vlade RH te je upravo ministar Vukelić još ranije zatražio od nadležnih tijela u sustavu određena postupanja temeljem saznanja o mogućim nepravilnostima u obrambenom sustavu. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • seky22 16.11.2010.

    dao Bog da im te pare za ljekove trebali! prokleti bili i oni i te pare! neka, neka.. ima Boga!

  • show 1 16.11.2010.

    Ta kuhinja je i ispala jeftina koji kuvari kuvaju unutra.Svaki dan se čita da su državni poslovi namišteni i unaprid dogovoreni jer ih obavljaju familijarne firme naših "poštenih" političara i di je zabijena jedna brokva ukradene su tri a naplaćeno ih je deset a onda se lipo ti novci podile po torbama pa torba sebi torba stranci stranci. Na kraju niko ništa nezna i šta god skuvali narod ostane gladan.

  • TomislavJezic 16.11.2010.

    do kada jos cemo ovo slusat i mirno sjediti!! takvi smo mi Hrvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare