To je to što me zanima!

USKOK je podigao optužnicu protiv izvršnog direktora Ine

Riječ je o 7,464.401 kuna koje su Milković i Pacak primili kao mito za dodjeljivanje poslova. USKOK će tražiti da im se oduzme stečena protupravna imovinska korist
Vidi originalni članak

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podnio optužnicu protiv Bojana Milkovića, izvršnog direktora Ine i Miroslava Pacaka, bivšeg inženjera u tvrtki Crosco zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava.

Riječ je o najmanje 7.464.401,00 kuna koje su Milković i Pacak primili kao mito za dodjeljivanje poslova. Prvookrivljeni Milković kao nagradu za ugovorene poslove dobio je, tereti ga USKOK, i skupocjeni mobitel i umjetničku sliku. Tražili su da im se isplati 5 ili 10 posto neto vrijednosti ukupno izvedenih radova.  Inkriminirano je razdoblje od početka siječnja 2002. do kraja prosinca 2009. godine u Zagrebu i Slavonskom Brodu, a riječ je o poslovima remonta naftnih platformi za Crosco.

Milkovića se tereti da je, nakon što je 14. siječnja 2002. potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s jednim trgovačkim društvom, tijekom izvođenja ugovorenih radova od odgovorne osobe tog trgovačkog društva u više navrata primio zahtijevani iznos od najmanje 300.000 kuna, navodi USKOK. 

USKOK će tražiti da se obojici oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SUDAC24 20.02.2012.

    uskok je jadan,nitko nije osuden niti vraca ono sta je uzeo,dakle nema posljedica.a sto se tice ine i crosca,bolje da neznate sta se sve tamo radi.ljudi rade po 12 sati teskog rada da bi dobili otkaz

  • testera_1 08.12.2011.

    Uskok- ili Alan Ford podigao jos jednu optuznicu ! koji k.... dizu optuznice kad niko nije osudjen, to je sve predstava za medije. Oni kao pronalaze krivce , a sud ih sudi na 10-15 mjeseci, imovina im ostaje jer sve prevedu na mame, tate i ostale. Koja smo mi drzava ?

  • user_88527 07.12.2011.

    Koja lopovska faca sa naivnim licem! Tako izgledaju sofisticirani i opasni kriminalci najgore vrste!

Komentiraj...
Vidi sve komentare