To je to što me zanima!

USKOK je podnio optužnicu protiv suradnice Slavka Linića

USKOK je na temelju odredaba Zakona predložio da se Biserki Gregorović i Željki Marković, Linićevoj suradnici, oduzme protupravno stečena imovinska korist
Vidi originalni članak

Zbog zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podnio optužnicu protiv državne inspektorice Biserke Gregorović (58), voditeljice pisarnice u Državnom inspektoratu Nevije Mišćak (53), Marka Gašaparova (36) i Bojana Kuprešanina (34), državnih inspektora iz Opatije i Viškova, Vivien Merdita (40), vlasnice zlatarnice i optike "Vivi", Željke Marković (59), ravnateljice Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke i slikara Klasa Grdića (48).

Državnu inspektoricu B. Gregorović USKOK optužnicom tereti da je kao zaposlenica Državnog inspektorata Područne jedinice Rijeka od N. Mišćak, voditeljice pisarnice u riječkom Državnom inspektoratu, tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta na riječkom području za čiji nadzor nije bila ovlaštena.

Podatke je prosljeđivala vlasnicima obrta kako bi na vrijeme poduzeli sve da izbjegnu prekršajnu odgovornost, a zauzvrat je od njih tražila i dobila zlatni nakit i razne darove. Željku Marković USKOK tereti da je kao ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke 4. svibnja ove godine na traženje B. Gregorović dopunila već raspisani natječaj za davanje u zakup gradskog poslovnog prostora i tako eliminirala druge zainteresirane natjecatelje čime je omogućila da se kao jedina zainteresirana na licitaciji javi kći B. Gregorović.

Za tu je "uslugu" Ž. Marković od B. Gregorović dobila dar. Za informaciju da će uskoro biti raspisan natječaj za poslovne prostore te mu za jedan odredila namjenu – atelijer, nakon čega je i raspisan natječaj za četiri poslovna prostora Ž. Marković od slikara Klasa Grdića dobila je dvije umjetničke slike.

USKOK je na temelju odredaba Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem u optužnici predložio da se B. Gregorović i Ž. Marković oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Linić: Marković može pobiti optužnicu Uskok-a

Slavko Linić je u četvratk izjavio da ravnateljica Direkcije poslovnih prostora u Gradu Rijeci Željka Marković ima velike šanse da pobije optužnicu Uskoka da je primila mito.

- S obzirom da se radi o USKOK-u, a ne policiji koja je produžena ruka vlasti HDZ-a, tada smatram da Marković mora dokazati svoju nevinost na sudu. Optužuju je za utvrđivanje namjene, a koliko znam da po zakonu ona nije ta koja može utvrditi namjenu, pa mislim da ima velike šanse - rekao je. 

Nije htio komentirati to što je Lista Rijeka istog dana kazneno prijavila gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela (SDP) zbog zloporabe položaja.

- Rekao bi da je sve to dio predizborne bitke - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • picuskin 29.09.2011.

    Ti bogca poveznica je što živi u Rijeci gdje i Slavko Linić.Apsolutni šampion je ministar koji nikad ništa nije znao Božidar Kalmeta.Svi uhapšeni iz HAC-a su njegovi direktni suradnici,HŽ,također ,šofer koji je namještao poslove također,predsjednik koji ga je namjestio također,sadasnja predsjednica također.Eto tema koliko va srce želi,hoćete još?

  • mario72 29.09.2011.

    Pa ljudi moji dali je to moguće ponovno žene na čelu organiziranog kriminala ha ha ha....

  • stari mudrac 29.09.2011.

    koja je poveznica željke marković i slavka linića? vezana za ovo kazneno djelo? nekad su bili suradnici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare