Obavijesti

News

Komentari 13

USKOK je podnio optužnicu protiv suradnice Slavka Linića

USKOK je podnio optužnicu protiv suradnice Slavka Linića
1

USKOK je na temelju odredaba Zakona predložio da se Biserki Gregorović i Željki Marković, Linićevoj suradnici, oduzme protupravno stečena imovinska korist

VIDEO

Zbog zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podnio optužnicu protiv državne inspektorice Biserke Gregorović (58), voditeljice pisarnice u Državnom inspektoratu Nevije Mišćak (53), Marka Gašaparova (36) i Bojana Kuprešanina (34), državnih inspektora iz Opatije i Viškova, Vivien Merdita (40), vlasnice zlatarnice i optike "Vivi", Željke Marković (59), ravnateljice Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke i slikara Klasa Grdića (48).

Državnu inspektoricu B. Gregorović USKOK optužnicom tereti da je kao zaposlenica Državnog inspektorata Područne jedinice Rijeka od N. Mišćak, voditeljice pisarnice u riječkom Državnom inspektoratu, tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta na riječkom području za čiji nadzor nije bila ovlaštena.

Podatke je prosljeđivala vlasnicima obrta kako bi na vrijeme poduzeli sve da izbjegnu prekršajnu odgovornost, a zauzvrat je od njih tražila i dobila zlatni nakit i razne darove. Željku Marković USKOK tereti da je kao ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke 4. svibnja ove godine na traženje B. Gregorović dopunila već raspisani natječaj za davanje u zakup gradskog poslovnog prostora i tako eliminirala druge zainteresirane natjecatelje čime je omogućila da se kao jedina zainteresirana na licitaciji javi kći B. Gregorović.

Za tu je "uslugu" Ž. Marković od B. Gregorović dobila dar. Za informaciju da će uskoro biti raspisan natječaj za poslovne prostore te mu za jedan odredila namjenu – atelijer, nakon čega je i raspisan natječaj za četiri poslovna prostora Ž. Marković od slikara Klasa Grdića dobila je dvije umjetničke slike.

USKOK je na temelju odredaba Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem u optužnici predložio da se B. Gregorović i Ž. Marković oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Linić: Marković može pobiti optužnicu Uskok-a

Slavko Linić je u četvratk izjavio da ravnateljica Direkcije poslovnih prostora u Gradu Rijeci Željka Marković ima velike šanse da pobije optužnicu Uskoka da je primila mito.

- S obzirom da se radi o USKOK-u, a ne policiji koja je produžena ruka vlasti HDZ-a, tada smatram da Marković mora dokazati svoju nevinost na sudu. Optužuju je za utvrđivanje namjene, a koliko znam da po zakonu ona nije ta koja može utvrditi namjenu, pa mislim da ima velike šanse - rekao je. 

Nije htio komentirati to što je Lista Rijeka istog dana kazneno prijavila gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela (SDP) zbog zloporabe položaja.

- Rekao bi da je sve to dio predizborne bitke - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili