To je to što me zanima!

USKOK: Petrov nije bio praćen i nije mu prisluškivan mobitel

Prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj, tvrdi USKOK
Vidi originalni članak

USKOK je objavio priopćenje u kojemu tvrdi kako čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov nije bio praćen. 

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti. 

"Nakon provedenih izvida, a u svezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zlouporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK objavljuje sljedeće priopćenje. 

Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa.", stoji u priopćenju. 

Most: Pričekajmo dokumentaciju i izvješće saborskog Odbora

Nakon priopćenja USKOK-a, Most se oglasio na Twitteru.

- Pričekajmo dokumentaciju pristiglu na saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i njegovo izvješće - objavio je Most.

Ostojić: Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije želio komentirati priopćenje Uskoka. 

- Ne komentiram neovisno pravosudno tijelo. Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno, napisao je Ostojić u SMS poruci HRT-u.

Linić: Ne vjerujem da Petrov nije praćen

Gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u, Slavko Linić, bivši član SDP-a, na upit što misli o izvješću Uskoka da čelnik Mosta Božo Petrov nije praćen odgovorio je da ne vjeruje u to, a opravdanje nalazi u vlastitom slučaju. 

Uvjeren je da su se i onda, a najvjerojatnije i sada, obavještajni sustav, kao i porezne uprave, koristile za nadzor osoba koje su bile nepodobne predsjedniku stranke i bivšem premijeru.

Idi na 24sata

Komentari 425

  • vinko_matic 14.01.2016.

    "Gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u, Slavko Linić, bivši član SDP-a, na upit što misli o izvješću Uskoka da čelnik Mosta Božo Petrov nije praćen odgovorio je da ne vjeruje u to, a opravdanje nalazi u vlastitom slučaju. Uvjeren je da su se i onda, a najvjerojatnije i sada, obavještajni sustav, kao i porezne uprave, koristile za nadzor osoba koje su bile nepodobne predsjedniku stranke i bivšem premijeru."

  • zeljkov1 14.01.2016.

    još jednom dokazana nova izreka u hrvatskom jeziku-LAŽEŠ KAO PETROV.HDZ-kriminalna organizacija,MOST-najveći lažljivci od stoljeća sedmog.takvi će nam upravljati državom,bravo hrvati,bolje nismo ni zaslužili.

  • MarijanGrdašić 14.01.2016.

    Smiješna je ideja da bi USKOK i PNUSKOK priznao bilo kakvo praćenje ma ko ga organizirao, kako Milanović ima kontakte i manipulator je moguće je da je on i dao pratiti Petrova i to u dogovoru s Ostojićem. Naravno i da je stoput istina tajne službe TO NEĆE PRIZNATI. A Grmoja možda iscenirao sve to nije mu za vjerovati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare