Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
425 komentara

USKOK: Petrov nije bio praćen i nije mu prisluškivan mobitel

Prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj, tvrdi USKOK

 Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
425 komentara

USKOK je objavio priopćenje u kojemu tvrdi kako čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov nije bio praćen. 

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti. 

"Nakon provedenih izvida, a u svezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zlouporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK objavljuje sljedeće priopćenje. 

Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa.", stoji u priopćenju. 

Most: Pričekajmo dokumentaciju i izvješće saborskog Odbora

Nakon priopćenja USKOK-a, Most se oglasio na Twitteru.

- Pričekajmo dokumentaciju pristiglu na saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i njegovo izvješće - objavio je Most.

Ostojić: Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije želio komentirati priopćenje Uskoka. 

- Ne komentiram neovisno pravosudno tijelo. Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno, napisao je Ostojić u SMS poruci HRT-u.

Linić: Ne vjerujem da Petrov nije praćen

Gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u, Slavko Linić, bivši član SDP-a, na upit što misli o izvješću Uskoka da čelnik Mosta Božo Petrov nije praćen odgovorio je da ne vjeruje u to, a opravdanje nalazi u vlastitom slučaju. 

Uvjeren je da su se i onda, a najvjerojatnije i sada, obavještajni sustav, kao i porezne uprave, koristile za nadzor osoba koje su bile nepodobne predsjedniku stranke i bivšem premijeru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message