Obavijesti

News

Komentari 425

USKOK: Petrov nije bio praćen i nije mu prisluškivan mobitel

USKOK: Petrov nije bio praćen i nije mu prisluškivan mobitel
1

Prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj, tvrdi USKOK

VIDEO

USKOK je objavio priopćenje u kojemu tvrdi kako čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov nije bio praćen. 

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti. 

"Nakon provedenih izvida, a u svezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zlouporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK objavljuje sljedeće priopćenje. 

Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa.", stoji u priopćenju. 

Most: Pričekajmo dokumentaciju i izvješće saborskog Odbora

Nakon priopćenja USKOK-a, Most se oglasio na Twitteru.

- Pričekajmo dokumentaciju pristiglu na saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i njegovo izvješće - objavio je Most.

Ostojić: Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije želio komentirati priopćenje Uskoka. 

- Ne komentiram neovisno pravosudno tijelo. Sve sam rekao prvog dana i sad je potvrđeno, napisao je Ostojić u SMS poruci HRT-u.

Linić: Ne vjerujem da Petrov nije praćen

Gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u, Slavko Linić, bivši član SDP-a, na upit što misli o izvješću Uskoka da čelnik Mosta Božo Petrov nije praćen odgovorio je da ne vjeruje u to, a opravdanje nalazi u vlastitom slučaju. 

Uvjeren je da su se i onda, a najvjerojatnije i sada, obavještajni sustav, kao i porezne uprave, koristile za nadzor osoba koje su bile nepodobne predsjedniku stranke i bivšem premijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 425
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"