To je to što me zanima!

'Nakon razgovora sa Šimunićem odlučit ćemo što raditi dalje'

Nakon dobivanja materijala, Uskok planira odlučiti o daljnjem postupanju. Nezavisni vijećnik Šimunić snimio je pokušaj saborskog zastupnika Žarka Tušeka da ga pridobije financiranjem kampanje
Vidi originalni članak

Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao oroslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da "dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja" o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

SNIMIO HDZ-OVCE U KLIJETI 'Zvali su me iz USKOK-a. Idem sutra tamo odnijeti im snimku'

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja, koji je snimio razgovor u kojem mu Tušek u zamjenu za podržavanje HDZ-ove platforme na lokalnim izborima nudi pomoć u financiranju kampanje, kao i mogućnost postavljanja na određene položaje nakon izbora, najavio je ranije da će se odazvati na Uskokov poziv u srijedu u 11 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Poslušajte snimku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok Tušek tvrdi da je riječ o pokušaju njegove diskreditacije, Šimunić je kazao da je snimku sastanka s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom, koju će predati Uskoku, napravio i objavio u interesu javnosti.

NORMALNA KONVERZACIJA!? Tušekov odvjetnik: 'Predložit ću da se vijećnik i novinar kazneno prijave DORH-u zbog snimke!'

"Ovo sam napravio u javnom interesu, da se počne mijenjati ovaj loš, korumpirani sustav, da bude jednog dana mojim nećacima, našoj djeci bolje“, rekao je Šimunić. Ponovio je da je sastanak organizirao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak u njegovoj kleti.

EKSKLUZIVNA SNIMKA Poslušajte kako HDZ-ovci žele kupiti vijećnika: I plakate bumo riješili, neš sam trošil' peneze...

Tušekov odvjetnik Vladimir Terešak najavio je mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv Šimunića i novinara zbog neovlaštenog snimanja razgovora i objavljivanja snimke u javnosti.

Premijer Andrej Plenković je u izjavi danas popodne rekao da je riječ o gruboj Tušekovoj političkoj pogrešci. 

"Ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja. U svakom slučaju - politička greška koja se nije smjela dogoditi", rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • negoidiz 27.01.2021.

    paaaaaa. prvo treba vidjeti što je plenković odlučio, da se djeluje suglasno, da ne bi previše bolo oko. pronaći će se neka sitnica zbog koje to ipak ne bi bilo zanimljivo za uskok. u kleti, možda se razgovor odvijao pod utjecajem maligana i nije vjerodostojan

  • 27.01.2021.

    Oni ce odluciti ha🤣🤣🤣u jednoj normalnoj civiliziranoj drzavi on bi vec odavno dao ostavku i zavrsio u istraznom zatvoru ovako jadna nam drzava sa balkana 

  • Đubrena32 27.01.2021.

    Neće ih uskok ni omrznuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare