News

Komentari 419

Poslušajte kako HDZ-ovci žele kupiti vijećnika: I plakate bumo riješili, neš sam trošil' peneze...

Poslušajte kako HDZ-ovci žele kupiti vijećnika: I plakate bumo riješili, neš sam trošil' peneze...

HDZ-ov član predsjedništva Žarko Tušek nam je rekao da nije nudio ni funkcije ni tajno financiranje kampanje Viktoru Šimuniću. Snimka jasno pokazuje da jeste. Uporno pita Šimunića želi li biti pročelnik, ravnatelj...

Nakon što su 24sata ekskluzivno objavila da je član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek nudio funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, Tušek je to nazvao "notornim lažima i glupostima". Više puta nam je ponovio da on i njegov stranački kolega Emil Gredičak koji vodi zagorski grad Oroslavje nisu nudili nikakve funkcije i financiranje kampanje. Gredičak nam je također rekao da nije točno da su nudili i poziciju ravnatelja Parka prirode Medvednica, pročelnička mjesta...

- Apsolutno nismo ništa nudili, razgovarali smo normalno o suradnji. Nije bilo riječi o funkcijama, pozicijama, ništa, ništa, ništa. Kažem vam to kao čovjek koji ima svoje ljudske vrijednosti i moral – rekao nam je Žarko Tušek.

24sata ekskluzivno objavljuju tajnu snimku koju je napravio Viktor Šimunić i koja pokazuje da je on govorio istinu. Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati, logistika, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika, ravnatelja Parka prirode Medvednica ili drugih javnih institucija. "Sve je na stolu", poručuje Tušek.

POSLUŠAJTE EKSKLUZIVNU SNIMKU RAZGOVORA: Kako HDZ-ovci pokušavaju kupiti vijećnika

Samo nam reci kaj bi štel biti

U Krapinsko-zagorskoj županiji je na vlasti SDP i vodi je njihov Željko Kolar. Tušek, koji vodi i županijski HDZ, došao je s idejom da Šimunić, kao čovjek već poznat javnosti, osnuje nezavisnu listu koja bi odnosila glasove SDP-u.

HDZ bi u kampanji u tajnosti pomogao, a onda, nakon izbora, kada budu formirali vlast, Šimunić bi bio dio njihova bloka. A za to bi mu se odužili unosnom funkcijom. U nastavku je dio razgovora iz kojeg se jasno vidi da Tušek nije govorio istinu kada je rekao da nisu nudili funkcije i financiranje kampanje. Razgovor je vođen 16. siječnja ove godine u klijeti gradonačelnika Gredičaka.

Podsjetimo, prije nego je otišao na taj razgovor, Šimunić nam se javio mailom.

Napisao je da očekuje da će ga probati ili podmititi ili uhljebiti. I napisao da će ili prihvatiti ponudu ili tražiti više. A onda o svemu obavijestiti javnost jer želi stati na kraj takvoj "nakaradnoj" praksi političke trgovine.

Transkript razgovora