To je to što me zanima!

Uskoro i službeno: Nakon šest godina RH će izaći iz recesije

Isto očekuju i makroekonomisti koji predviđaju da će zadnji kvartal u 2014. bilježiti rast ekonomije za 0,2 posto. Građani će učinke osjetiti tek kad dođu zapošljavanja
Vidi originalni članak

Državni zavod za statistiku krajem tjedna trebao bi objaviti službene brojke koje ukazuju na izlazak Hrvatske iz šestogodišnje recesije. Potpredsjednik Vlade i ministar EU fondova Branko Grčić za RTL Danas je izjavio kako očekuje da će se potvrditi njegov optimizam. 

- Da bi Hrvatska i realno izašla iz recesije, treba nam dva do tri kvartala pozitivnih stopa rasta i oko toga ćemo se morati još strpiti. Ali da postoje vrlo ozbiljni signali i trendovi, to je sada neupitno - kazao je Grčić. 

Isto očekuju i makroekonomisti koji predviđaju da će zadnji kvartal u 2014. godini bilježiti rast ekonomije za 0,2 posto. Građani će učinke osjetiti tek kada dođu zapošljavanja. 

- Obično novo zapošljavanje kasni nekoliko mjeseci za gospodarskim rastom. To je taj oprez koji imate u privatnom sektoru kod zapošljavanja novih ljudi. Međutim, ta dinamika isto se mijenja i očekujem da će sljedeći kvartali donijeti napredak i u tom dijelu - rekao je Grčić. 

Idi na 24sata

Komentari 205

  • DaraVukovara 23.02.2015.

    Jel se vi ne pitate gdje će vam duša kad nas ovako zajebavate................? hahahaaaa

  • El Tractor 23.02.2015.

    Hahahaha, imali itko da mu vjeruje?!

  • grabar1 23.02.2015.

    "smeško",tiš prvi letiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare