To je to što me zanima!

Uskoro rješenje za franak? Banke nude konverziju u eure

Premda je konverzija kredita ono što su dužnici u švicarskom franku od početka u pregovorima tražili, o eventualnoj pretvorbi kredita u kune još uvijek nema govora
Vidi originalni članak

- Počelo se razgovarati o konverziji, kreće se u pozitivnom smjeru! – rekla je voditeljica Udruge Franak Katarina Lucić nakon sastanka radne skupine za rješavanje problema kredita u "švicarcima" u Ministarstvu financija, javlja Večernji list.

Premda je konverzija kredita ono što su dužnici u švicarskom franku od početka tražili, o eventualnoj pretvorbi kredita u kune, za što se također zalažu, još uvijek nema govora pa će se pregovori nastaviti.

- Mi govorimo o kunama, a oni nas pokušavaju navesti na euro. Mi takvu odluku ne možemo donijeti uime ostalih članova udruge te ćemo tijekom dva tjedna, koliko preostaje do sljedećeg sastanka radne skupine, anketirati članstvo o modelu konverzije u euro. Također, u tom ćemo razdoblju dobiti i financijske podatke HNB-a koje smo tražili te napraviti naše analize financijskih efekata konverzije u euro - istaknuo je Jurica Dobrinić, član radne skupine ispred Udruge Franak.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • felipe 10.03.2015.

    Ma Udrugo nema vama spasa, narod sve siromašniji, većina ima još 20+ godina za otplaćivati... u kojoj god valuti otplaćivali....naježili ste...žao mi vas!

  • lud-noramalan-zbunjen 10.03.2015.

    Sve će to dužnici i porezni obaveznici platiti,banke ne gube.

  • vemaria 10.03.2015.

    banke uvijek u svoju korist,udruga franak mora predložiti bolja rješenja,da nisu izbori ne bi se to pitanje niti pokrenilo.U cijelom slučaju krivnja je države što je dopustila da banke rde kako hoće ,toga nigdje nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare