To je to što me zanima!

Ušlo u dnevni red: U roku od 30 dana glasanje o Karamarku

Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja
Vidi originalni članak

Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke "Drimia" u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, "u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana".

Drže da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.

O prijedlogu Karamarkova opoziva Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.

SDP interpelacijom traži odgovor Vlade na najavu banaka kako će na Međunarodnom sudu u Washingtonu pokrenuti arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog zakona kojima je omogućena konverzija kredita u švicarskim francima, a Reformisti odgovornost za reguliranje rada na određeno vrijeme.

Sabor je glasovanjem zaključio ovotjedni rad, a zastupnici će se ponovo okupiti u ponedjeljak, 30. svibnja, na svečanoj sjednici u povodu Dana Hrvatskog sabora.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Kor - Jan - Dar 21.05.2016.

    DIO 1 - Na stranu sad činjenica da u normalnim državama političari daju ostavke zbog puno manjih stvari. U Japanu znaju napraviti i gorje stvari od ostavke. S obzirom da bi u tom slučaju Hrvatska davno ostala bez počitičara i stranaka ajmo malo o mukama nestašnog Tome. To kaj bu se našlo bedakov koji budu ovo shvatili ko odbranu lika i djela Tome i HDZ-a,,, boli me.... Ima jedna pjesma, naslova - Neka visi Pedro - izvedena davne 1970. od Kvarteta 4M. Tekst u satiričnom tonu prikazuje kako se za sve probleme i neuspjeh u društvu pronalazi "dežurni krivac" (koji često JE grešnik, ali nije jedini) po imenu "Pedro". Iako je pjesma tokom godina postala zaboravljena, njen naslov je ušao u svakodnevni govor kao slikoviti opis sličnih pojava, a riječ "Pedro" postala sinonim za ŽRTVENOG JARCA, koji najčešće i jest griješan, ali iza kojega se skriva cijela gomila drugih, često i od PEDRA večih grešnika. .......Ako zbog posebnih okolnosti izuzmemo turbulentna vremena ranih 90tih do 95te, koliko to hrvatskih političara koji su se od onda do sada izredali u Banskim Dvorima i Saboru RH, pa i Pantovčaku, nije bilo u sukobu interesa?? Da samo oni? A kojekakvi drugi dužnosnici, članovi uprava hrvatskih javnih firmi - zato ih i je, kak bi Zagorci rekli; vrag zel, i žive na teret hrvatskih poreskih obveznika?? Kad bi to bil kraj!! A lokalni političari,, i dužnosnici naravno,, gradski i županijski,, a i opčinski gdje god mogu??......nastavak sljedi dolje...

  • projekt_venus 20.05.2016.

    U dubokoj boli javljamo svim primitivcima, kamenjarcima, čobanima i ostalim građanima koji tako misle tužnu vijest da je od duge i teške krađe pardon, bolesti preminula HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA. Ožalošćeni: nitko osim gore navedenih

  • mars889 20.05.2016.

    sigurno opet neće biti kvoruma

Komentiraj...
Vidi sve komentare