To je to što me zanima!

Uspio je referendum: 90 posto Pločana protiv termoelektrane

Prema neslužbenim rezultatima Izbornog povjerenstva iz Ploča, bilo je samo 446 glasova "za", to jest 8,49 posto, i čak 4771 glas "protiv", što je 90,79 posto
Vidi originalni članak

Referendum o termoelektrani na ugljen u Pločama je uspio, a više od 90 posto Pločana glasalo je protiv njezine izgradnje. 

Prema neslužbenim rezultatima Izbornog povjerenstva iz Ploča, s tek 446 glasova "za", to jest 8,49 posto, i čak 4771 glasom "protiv", što je 90,79 posto, oni su tako poslali jasnu poruku Vladi. 

Od 8700 registriranih glasača na referendum je izašlo njih 5255, odnosno 60,40 posto ukupnog glasačkog tijela, što znači kako je referendum važeći, iako ne obvezujući. 

Priopćenjem za medije obratili su se iz Luke Ploče, glavnog predlagatelja izgradnje termoelektrane na ugljen te ustvrdili kako će poštovati volju građana. 


Idi na 24sata

Komentari 67

  • SinisaJurk 27.01.2015.

    uvijek treba poštivati volju građana. Tako je direktore luke.

  • dijasporac 26.01.2015.

    nije stvar blokiranja investicija, vec da europa gasi termoelektrane na ugljen, i tu su nasi dosli na ideju ma evo gradite kod nas ako nemozete u europi. tu je problem. i da se razumijemo mi nemamo ugljena hahaha znaci neko je vec vidio dobar biznis za uvoz ugljena.

  • KaĿea 26.01.2015.

    Svi oni koji toliko zdušno podržavaju izgradnju elektrane nek si je doma naprave u svom dvorištu. Narod koji tamo živi izjasnio se i to je jedini normalni civilizirani način kako rješavati tekuća pitanja. Uvijek sam bio i ostao pristalica da o svojim životima, o svojoj budućnosti trebaju odlučivati oni kojih se to tiče. U ovom slučaju izgradnje termoelektrane u Pločama bilo bi više štete po ljudski, biljni i životinjski svijet, nego koristi od dobivene električne energije. I dok svijet gradi alternativne metode za dobivanje električne energije, mi se još ''ložimo'' na stvari iz nekih davnih vremena. Sanacija koja bi nakon toga sljedila koštala bi u svojoj konačnici više nego ono što bi dobili njenom izgradnjom i proizvodnjom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare