To je to što me zanima!

Usred ispita planuo luster, vatra sukljala po učenicima

Nitko od učenika nije se ozlijedio kada je usred sata u učionici u srednjoj školi u Crikvenici planuo luster. Požar je vjerojatno uzrokovao kratki spoj
Vidi originalni članak

U 8 sati ušli smo u učionicu njemačkog jezika, sjeli u klupe i počeli pisati pismeni ispit. Odjedanput smo osjetili nekakav čudan miris, no nismo tome pridavali preveliku pozornost. Svatko je nastavio sa svojim poslom. Međutim, profesorica Marija Balažević skrenula je pogled prema lampama i čula pucketanje, a odjedanput je buknula vatra. Svi smo naglo ustali i pohitali prema izlazu, a zaštitna plastika na lampama već se počela taliti i kapati po klupama, priča još šokirani učenik 4a razreda Srednje škole Dr. Antuna Barca iz Crikvenice. Na sreću, nitko od učenika nije opečen iako su komadi rastaljene plastike padali po njima.
- Jedna od učenica uletjela mi je u ured i počela vikati: 'Gori lampa u učionici’. 'Pa naravno da gori’, odgovorio sam joj misleći da je riječ o nekoj šali - priča ravnatelj škole Luka Kujundžić.
Po izrazu učeničina lica shvatio je da je stvar ozbiljna. Kad je uletio u učionicu da vidi što se zbiva, vatra se već proširila. Djelatnici škole su otvorili prozore, a kućni majstor je odmah reagirao, uzeo je aparat za gašenje i vatru u kratkom vremenu ugasio.
- Od naoko malog požara učenici su mogli teško stradati. Na svu sreću, sve je prošlo bez ozljeda. Čistačice su sve očistile, a šteta je oko 1000 kuna - priča ravnatelj.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • entoni 20.02.2008.

    Inače u centru Zagreba u o.š. malo aparata za gašenje požara a na dva manometar strelica u crvenom. Pitam se dali je tako u saboru ?

  • entoni 20.02.2008.

    Čemu otvarati prozore električne instalacije se ne gase vodom. Domar ili tko već održava rasvjetu bi mogao kontrolirati žice i zalemiti da se slično ponovo ne dogodi. Očito je prvo izgorjela izolacija na tim žicama spojenim sa lusterom. Genijalno branitelj imate talenta i za pisanje priča. Zaista nema edukacije o gašenju požara u školama samo poneka blago vašoj djeci. Inače škole su u očajnom stanju !

  • branitelj 20.02.2008.

    ovdje naši novinari pišu gluposti.....zapalio se luster za vrijeme nastave....a što su po izvješću prvo napravili....trebali su evakuirat učenike uzeti vatrogasni aparat i pogasiti što bi svi djelatnici i učenici trebali znati...a ne oni idu po ravnatelja ,domara,čistaćice ...dobro da nisu išli po župnika,....EDUKACIJA STALNO PIŠEM..kod mene djeca od 1 do 4 razreda svi su prošli edukaciju i svaki od njih zna naj osnovnije što i kako treba nedaj bože u tim situacijama radit tj. postupit

Komentiraj...
Vidi sve komentare