To je to što me zanima!

Usred krize je A. Vlahušić kupio BMW za 400.000 kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Audi odslužio svoje: Dubrovački gradonačelnik kaže da se više ne može voziti u Audiju A8 starom 15 godina koji je Gradu darovala hrvatska Vlada
Vidi originalni članak

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je za gradske potrebe kupio na operativni leasing BMW 525 d vrijedan oko 400.000 kuna. Riječ je o modelu s osnovnom opremom, crne metalik boje, mehaničkim mjenjačem i običnim staklima snage 150 kilovata. Dosadašnji Audi A8, star 15 godina, koji je Gradu darovala Vlada, kažu, odslužio je svoje. I dok se Vlahušić prije pravdao da je nabavka novog službenog automobila nužnost, njegovi sugrađani su podijeljeni. Dio je uvjeren da Dubrovnik mora imati reprezentativni automobil, dok drugi misle kako ga nije trebalo kupovati u krizi, odnosno kako se moglo proći s novim jeftinijim automobilom.
- To je klasična bahatost. U vrijeme recesije u Dubrovniku ima drugih prioriteta od automobila. Vlahušića očito više brine protokol nego stvari koje su važnije za život građana - izjavila je Dubravka Šuica (HDZ). Potrošenih 400.000 kuna, kaže, moglo se uložiti u socijalu, učenički standard ili pokrenuti gradnju doma umirovljenika.
- Kupnju automobila trebalo je ostaviti za druga vremena. Audi A8 je auto koji je mogao zadovoljiti protokolarne vožnje i zadovoljavao je sve standarde. Ako je već išao na kupnju novog auta, mogao je barem odabrati skromniji, rekla je Dubravka Šuica i podsjetila da u krizi svi štede upravo na protokolu.

VLAHUŠIĆEV BMW KUPLJEN JE JAVNIM NATJEČAJEM
Tražila se metalik limuzina sa zelenim termoizolacijskim staklima, brisačima sa senzorima za kišu i filtrima za sprečavanje ulaska peludi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • konjina 11.07.2010.

    kupi si auto za svoje novce , a po dubrovniku pješke zdravije je doktore

  • brzizestok 11.07.2010.

    otvoriti goliotok za 99% političara, pod hitno ! To bi bila atrakcija itekakva :)

  • HUMI 11.07.2010.

    .........jadnici.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare