To je to što me zanima!

Usred sezone: Na makarskoj rivi zbog buke zatvorili kafiće

Sanitarni inspektor zatvorio ih je u četvrtak u jedan sat ujutro zbog prekoračenja radnog vremena i decibela. Gradonačelnik Tonči Bilić u svemu ne vidi veliku štetu
Vidi originalni članak

“Ne radimo zbog sezone”, stoji na velikom transparentu na jednom od sedam zatvorenih ugostiteljskih objekata na samoj makarskoj rivi.

Sanitarni inspektor zatvorio ih je u četvrtak u jedan sat ujutro zbog prekoračenja radnog vremena i decibela. Zatvoreni ugostitelji tvrde da su još u lipnju od Grada tražili izdavanje atesta za buku radi reguliranja rada na otvorenom. Do danas nema odgovora. Smatraju da ne bi do ovoga došlo da su dobili atest.

- Maltretiraju nas ugostitelje kao da smo najveći kriminalci. Svi znaju da je do jučer sezona bila katastrofalna. Taman kad je ostalo 20 dana da je spasimo, oni nas zatvore. Gubimo i mi i Grad i država - poručuju ogorčeni ugostitelji.

Gradonačelnik Tonči Bilić u svemu ne vidi veliku štetu. Zakone, kaže, treba poštovati. Makarska je, kažu ugostitelji, turistički “pala” upravo zbog gašenja noćnog života. Njih 30-ak čekali su na razgovor s gradonačelnikom, no nisu ga dočekali jer se družio sa saudijskim princem.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Hrvat_DU 10.08.2014.

    Ja imam 18 godina pa me nikad nisu zanimali niti će me zanimati bilo kakvi izlasci, bilo kakva gužva i buka. Ja sam samotnjak, volim mir, tišinu, prirodu i kulturno-povijesnu umjetničku spomeničku baštinu. Ima odredišta za svačiji ukus, dubrovački kraj nije za one željne napijanja. Koji je smisao toga? Izvoditi neartikulirane pokrete na glazbu i piti kad nisi žedan.

  • jami089 10.08.2014.

    Apropro ugostitelja na nasem Jadranu.Da imate neznam kakvu sezonu za dva mjeseca pokusavate natrpat depove nebili ostatak godine hladili onu stvar.I onda se ta dva mjeseca svedu na cisti pokusaj pljacke.Nema normalne pive nego samo one od 0,33 koja naravno kosta kao normalna...,jelo se svodi na ama sta god narucili.... dobijete pola tanjura pomfrija.Decilitar vina.....20 kuna.....sramota...Sve navedeno odnosi se na Makarsku.

  • medjimurje 10.08.2014.

    Ma ja stalno pricam , za nas turizam bi bilo najbolje da nam ti stranci jednostavno posalju novce i uopce vise ne dolaze . Em nam tu prave buku, ceste zagusene , nocu ne zele ic spavat u 20 sati ko sto nalazu nasi pozitivni propisi , cesto se napiju a to sodoma i gomora ( Zrce ) pa mi morali uvrsti redare u bijelom da gledaju jel su majice obukli pa pobogu cemu nama sve to ? Neka lijepo svaki nama uplati lovu bez da nam smeta ovdje i to je to - to je zalosna slika tog tzv TURIZMA na Hr nacin al nebojte se sve ce vam to doc na naplatu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare