To je to što me zanima!

Ustali protiv krvnika s Ovčare: 'Ratni zločinci moraju šutjeti!'

Izbacili su nas iz dvorane, a onda nas je deset krupnih mladića iz SNS-a udaralo. Zatvorili smo se u automobil, ali lupali su po njemu, kažu aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava
Vidi originalni članak

Nakon što su nas izbacili iz sale, desetak krupnih i snažnih mladića iz općinskog odbora SNS-a su nas nastavili udarati. Uspjeli smo doći do auta i ući u njega, ali njih to nije zaustavilo. Nastavili su lupati po autu sve dok nije naišla policija. Tada su se samo okrenuli i otišli, pa smo konačno bili na miru. Policija je napravila zapisnik s nama, auto nam je izrazbijan a dvoje kolega je završilo na hitnoj zbog hematoma i ozljeda ruke i noge. Danas su nam javili da SNS u priopćenju traži da nas policija privede, rekla je Anita Mitić, direktorica Inicijative mladih za ljudska prava.

U organizaciji Vučićeve Srpske napredne stranke u utorak je organizirana tribina u Beškoj, u općini Inđija. Na tribini je kao jedan od govornika najavljen i vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin. Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava nakon najave Šljivinčaninova govora počeli su zviždati, puhati u zviždaljke, te su pokušali razviti transparent s natpisom "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama". Okupljeni na tribini su odmah istrgali transparent Inicijative, a njihove su aktiviste izbacili van i nasrnuli na njih.

Kažu kako ovo nije prvi put da Šljivančanin gostuje na tribinama Vučićeve stranke i da prosvjeduju zato jer ne žele da ratni zločinci šetaju Srbijom.

- Mi nismo znali da će doći ljudi iz Inicijative. Oni su došli s namjerom da izazovu incident i prekinu tribinu. Nedopustivo je da bilo tko bilo koga sprječava da iznosi svoje mišljenje - opravdava predsjednik općine Inđija Vladimir Gak gostovanje Šljivančanina.

Kaže kako prema načelima demokracije i ustavnim pravima nitko nema pravo ispriječiti se javnom okupljanju, za koje je izdana valjana dozvola. Zalaže se za slobodu govora i misli.

- Energijom naroda bili su izgurani iz sale, svi su to vidjeli. Snimak na N1 televiziji potvrđuje se da nitko nije nasilnički ponio prema prosvjednicima - govori Gak. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • LjiljanaMilovanovic 19.01.2017.

    Krive ste vi napali i istjerali, nemate pameti.

  • Šumar66 19.01.2017.

    nisam slušo a baš me zanima što to šljivančanin ima pametno reči

  • ante.veliki 19.01.2017.

    čekam da se pupavac očituje kako se tu zapravo radi o prerušenim ustašama koji maltretiraju srpsku nejač

Komentiraj...
Vidi sve komentare