To je to što me zanima!

''Ustavni sud je politički sud i ponaša se kao da je nadvlast''

Sudac Ivan Turudić smatra kako nema razloga da ponovno ne sudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu, iako je obrana najavila da će zatražiti njegovo izuzeće
Vidi originalni članak

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u razgovoru za HRT izjavio je da je Ustavni sud politički sud te da se ponekad ponaša kao da je 'nadvlast'. 

- Ustavni sud je po svojoj definiciji međuvlast, ponekad ostavlja dojam da je nadvlast. On je politički sud ako se zna da su tamo ljudi raznih političkih provenijencija koje ističu - rekao je Turudić. 

Na pitanje koliko je koštalo suđenje Ivi Sanaderu odgovorio je kako je ''potrošeno razmjerno manje nego u nekim drugim predmetima iste veličine''. Na pitanje zašto Robertu Ježiću nije naplaćeno pet milijuna eura zbog kojih je Sanader osuđen, Turudić kaže kako je to posao DORH-a. 

Smatra kako nema razloga da ponovno ne sudi bivšem premijeru, iako je obrana najavila da će tražiti Turudićevo izuzeće. 

Podsjetimo, Ustavni je sud prošlog ponedjeljka objavio svoju odluku kojom ukida osuđujuće presude Ivi Sanaderu u slučajevima Ina-MOL i Hypo. Pripremno ročište zakazano je već za 7. rujna, a ponovno će ga voditi sudac Ivan Turudić. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • MiroslavKrzak 14.08.2015.

    Ustavni je sud izgubio bitku s Vladom, Saboprom i Vrhovnim sudom kad je prihvatio unošenječčlanka 91. a u Zakon o praničnom postupku koji je srušio načela zastupanja stranakapred sudovima time što je samo za reviziju obvezno zatražio odvjetnika. Još se više osramotio svojim rješenjima o prijedlozima građana da se ukinu pojedine odredbe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kojim jerješenjima sve te prijedloge odbio na način da jei pravnom laiku jasno da Ustavni sud brani građevinsku mafiju i korupciju s jedne strane, a s druge ne želi ugroziti prikupljanje dodatnih sredstava u budžete preko tog zakona Koliko su bespravni graditelji zainteresirani za pogodnosti tog zakona vidi se i iz oglasa preko cijelestranice "Jutarnjeglista" (pred oko 2 mjeseca) kojim gradonačelnik Zagreba moli građane da predaju zahtjeve za "rješenjima o izvedenom stanju" zapravo rješenjima o legalizaciji nelegalnog, pod lakšim uvjetima nego što su nametnuti legalnim graditeljima. Zato izjavljujem: "Caeterum censeo iudicium constitutionale delendum esse!"

  • Voltaire_ 03.08.2015.

    Ustavni sud koji je HDZ ustolicio za svoje interese ne moze se podiciti autonomijom u potpunosti pretvorila u produzenu ruku politike HDZ-a. na celu sa gospodjom ?? Jasnom Omejec :))

  • Voltaire_ 03.08.2015.

    Eureka !!!! Gospodine Turudicu, to vec odavno i ptice na grani pjevaju :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare