To je to što me zanima!

Ustavni sud odlučio: Ime ulice 10. travnja suprotno je Ustavu

Predsjednik suda Miroslav Šeparović u lipnju ove godine kazao je da će odluku o nazivu ulice donijeti uskoro. Inače, taj predmet na Ustavnom sudu na rješavanje čeka čak četiri godine
Vidi originalni članak

Ustavni sud je na sjednici održanoj u utorak zaključio da je naziv ulice "10. travnja" u slavonskom selu Slatinski Drenovac neustavan. Informacija o odluci suda je neslužbena, piše Jutarnji.

Predsjednik suda Miroslav Šeparović u lipnju ove godine kazao je da će odluku o nazivu ulice donijeti uskoro. Inače, taj predmet na Ustavnom sudu na rješavanje čeka čak četiri godine.

10. travnja 1941. proglašena je NDH koja je postojala do 8. svibnja 1945. godine. Nezavisna Država Hrvatska je bila marionetska država Sila Osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • Plehan 14.10.2017.

    Ovo je presedan svih presedana,sramota za sudstvo.Nakon ove presude pitamo se kuda naša izmučena i napaćena država ide?Ako je netko bolestan predložio ukidanje naziva ulice desetog travnja,tako isto se može naći još veća budala da se ukloni krov na Markovoj crkvi,ukloni se slovo U iz abecede,promjeni zastava.Do kada vise trpjeti te bolesne glave?

  • bagration 13.10.2017.

    HPZ bavi se pederima, skupinama koje promoviraju ukidanje abortusa, drugim svjetskim ratom proglasi jednog pedra (Kutle,Sanader,Todorić) dimi što više love. Zapadna hrvatska će tražiti Goli otok te će sve preostale HPZ-ovce tamo smještati.

  • _Varešak_ 13.10.2017.

    Samo četiri godine im je trebalo da to riješe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare