To je to što me zanima!

Uštede na javnim službama sa smanjenim opsegom posla

Predložili su i da se tijekom trajanja krize, isplate isplate prekovremeni sati onima koji rade pojačano i pritom ugrožavaju vlastite živote, primjerice liječnicima, medicinskom i bolničkom osoblju...
Vidi originalni članak

Nastavničke grupe na Facebooku, Školska zbornica i 45 minuta u očitovanju državnom vrhu i sindikatima ustvrdili su da bi uštede u javnom sektoru trebale biti samo prema djelatnicima  kojima je opseg posla smanjen zbog krize uzrokovane koronavirusom.

"Zaposlenici u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju apsolutno su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj smo se našli, kao i mogućih dugoročnih ekonomskih posljedica. Shvaćamo i kako je u trenutcima krize potrebno da i učitelji, nastavnici, stručni suradnici i cjelokupno školsko osoblje pokažu solidarnost (...)", navodi se u očitovanju koje su Školska zbornica i 45 minuta uputile Vladi, Uredu predsjednika te Sindikatu javnih i državnih službi.

VELIKE RAZLIKE Anketa za studente: Kako vam je organizirana online nastava?

Potaknuti informacijama iz medija o mogućim rezovima u njihovom sektoru, nastavničke grupe na Facebooku apelirale su na sindikate da nadolazećim pregovorima o rezanju primanja, pristupe iznimno oprezno, kao i na Vladu da ozbiljno analizira dugoročne posljedice svake nadolazeće odluke. 

Predložili su i da se tijekom trajanja krize, isplate isplate prekovremeni sati onima koji rade pojačano i pritom ugrožavaju vlastite živote, primjerice liječnicima, medicinskom i bolničkom osoblju te policajcima i vatrogascima, a da se pritom minimalno zadire u stečena prava onih koji rade jednako ili pojačano, poput učitelja i nastavnika.

Predlažu "rezanje prava, osnovice i koeficijenata onima kojima je opseg posla znatno smanjen, poput državnim dužnosnicima, zaposlenima u državnim agencijama, općinama, županijama", ali i da bi potencijalne uštede trebale trajati samo za vrijeme trajanja izvanrednih mjera.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 13.04.2020.

    Tim neradnicima po školama treba već jednom stati na kraj,ako im se nesviđa neka idu van radit kad su tako sposobni,oni su jedini krvici šta naša djeca su izgubili školsku godinu za cijeli život,stoga trebaju snosit odgovornost ali financijsku koju su nanijeli našoj djeci

Komentiraj...
Vidi sve komentare