To je to što me zanima!

Usvoje li Pravilnik, kanabis na recept već od 12. listopada

Vlada RH na svojoj je Facebook stranici objavila kako bi se u slučaju usvajanja Pravilnika, kanabis u medicinske svrhe mogao podići u ljekarnama već od 12. 10.
Vidi originalni članak

Vlada RH na svojoj je Facebook stranici u nedjelju objavila kako bi se u slučaju usvajanja Pravilnika kanabis u medicinske svrhe mogao podići u ljekarnama već od 12. listopada. Marihuanom će se tako legalno moći koristiti oboljeli od raznih bolesti poput malignih i neuroloških bolesti.

Pozvali su također na uključivanje u javnu raspravu kojom se propisuje uvođenje medicinske marihuane za liječenje određenih bolesti. 

Na stranici e-Savjetovanja za sad su objavljena samo dva komentara.

"U svijetu s kanabisom liječe i oboljele od PTSP i PTSD....zasto nam uskračujete liječenje i produljujete agoniju...s tabletama koje nam doktori prepisuju odlazi želudac i pojavljuju se nuspojave..pa prelazi na druge tablete...i tako sve ispočetka..nema tablete koje mi nisu prepisivali..a ucčnka nema na vidiku..."

"Proširiti spektar djelovanja na druge bolesti,kao što su to napravile neke druge države a nisu se ograničili na samo 4 bolesti. Pokrenuti proizvodnju u HR npr. Imunološki zavod te po potrebi sa vanjskim suradnicima proizvoditi ".

Idi na 24sata

Komentari 46

  • najiram 10 15.09.2015.

    da opet povlađuji mafijski famaceutskim industrijama trebalo je donijeti zakon da seljak može saditi konoplju jer to če biti izgleda jedina profitabilna kultura u poljoprivredi...a ovo kaj ste donesli je bacanje prašine u oći...za koje novce ču si kupiti kanabis ili pripravke od konoplje...još jedna gmnusna floskula ekstremne desne fašistićke vlade koja je izravni sljedbenik hitlera kao uzora...

  • Diaz22 15.09.2015.

    Tko još vjeruje da će Varga nešto dati narodu, a da pri tome zauzvrat ne traži nešto? Kada je Varga napravio išta dobra. Ne vjeruj SDP-u ni kad darove nosi . . Kad je trebalo onoj ženi odobriti lijek koji joj spašava život nije ga bilo briga.

  • Ac87 15.09.2015.

    Ova vlada je sva napušena

Komentiraj...
Vidi sve komentare