To je to što me zanima!

Usvojili program potpora od 1,5 milijarde kn za turizam i sport

Pravo na potporu imaju oni poduzetnici koji su pogođeni manjkom likvidnosti i gubitkom u poslovanju uzrokovanim pandemijom ili im je rad obustavljen...
Vidi originalni članak

Na današnjoj sjednici Vlade usvojili su i program dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta u aktualnoj pandemiji u iznosu 1,5 milijardi kuna. 

- Ovim programom još jednom potvrđujemo kako Vlada kontinuirano brine o gospodarskim subjektima u turizmu i sportu, koji su najpogođeniji pandemijom. Program je odobrila i Europska komisija - poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 
Korisnici potpore su, istaknula je, mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru turizma i sporta i povezanih djelatnosti.

- Dakle, hoteli, odmarališta, kampovi i ostali smještajni objekti, restorani i ostali objekti za pripremu i usluživanje hrane, caterenig, caffe barovi, putničke agencije i tour operatori, nautički čarter, sportski objekti, fitness centri i ostale sportske djelatnosti, uključujući i teretane, zabavne i tematske parkove - nabrojala je dodavši kako potporu mogu koristiti i u sektoru zdravstvenog turizma.
Kredite će odobravati HBOR, Hamag Bicro i poslovne banke.

VLADA UŽIVO: Plenković: Isplaćeno je dosad 9 milijardi kuna potpora. Mjere koje poduzimamo imaju efekta

- Kako bi se osiguralo lakše odobrenje povoljnih kredita za likvidnost poduzetnika, predviđa se izdavanje državnog jamstva u iznosu od 100 posto glavnice kredita za mikro, male i srednje poduzetnike za koje je predviđen iznos od milijarde kuna te do 90 posto za velike za koje je predviđen iznos od 500 milijuna kuna - rekla je. 

Pravo na potporu imaju oni poduzetnici koji su pogođeni manjkom likvidnosti i gubitkom u poslovanju uzrokovanim pandemijom ili im je rad obustavljen.

- Cilj nam je da program bude operativan već sredinom veljače kako bi što prije odgovorili na potrebe sektora - naglasila je.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ilmare 04.02.2021.

    Turizam i sport ? A industrija i poljoprivreda ? Ah ,da to odavno i nemamo....

  • babovac 04.02.2021.

    Znaš, Plenki, život je kratak. I doći će dan kada ćeš Bogu na istinu. I tada... pokušaj pravdati izdaju, sav taj novac koji si dobio za crna djela i ostale stvari. Probaj, Plenki. Znam da te ne sekira sada, ali bit će ti vruće poslije.

  • yocko 04.02.2021.

    Nekužim ovaj narod kako se dade toliko vozati anemičnom čovjeku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare