To je to što me zanima!

Utrka za mališane: Spektaklom na pisti prikupili 150.000 kuna

U humanitarnoj utrci trčalo je više od 1200 prijavljenih natjecatelja, a najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Dino Bošnjak i Mirjana Šimek Bilić.
Vidi originalni članak

Super je bila trka, nikad mi brže nije proletjelo vrijeme. Humanitarna utrka je i nije mi bilo bitno koji sam, samo da uživam, rekao je Dino Bošnjak koji je prvi istrčao humanitarnu utrku 00:24 Run za Zakladu dječja onkologija Rebro.

Bošnjak je poznati hrvatski atletičar i seniorski prvak na 1500, 3000 i 5000 metara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nikad nisam trčao po noći tako da je bio malo čudan osjećaj. Oko mene je bio mrkli mrak i čuo sam samo zvuk helikoptera. Nisam obraćao pozornost na vrijeme, jednostavno sam od početka do kraja trke uživao. Humanitarna utrka je bila i nije mi bilo bitno koji sam, samo da uživam - rekao je Bošnjak.

PRIKUPLJENO 150 TISUĆA KUNA Osvajač utrke je Dino Bošnjak! 'Uživao sam od starta do kraja'

Drugi je kroz cilj 5000 metara duge utrke prošao Kristijan Rubinić, a kao treći utrku je završio polumaratonac Ante Živković.

Najbrža trkačica bila je Mirjana Šimek Bilić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Trčim tri godine, a prijavila sam se zbog humanitarnog karaktera - rekla je Mirjana.

Drugoplasirana bila je Tea Faber.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, poručio je da je utrka iznimno važna zbog humanitarne svrhe te da je bio ugodno iznenađen ambijentom na aerodromu.

- Lijepo je vidjeti ovu predivnu i pozitivnu atmosferu, a kad je humanitarnost u pitanju, Hrvati su široke ruke - dodao je Goran Gavranović, glavni urednik 24sata.

Sva sredstva od kotizacija i dobrovoljne donacije organizator utrke, 24sata, u suradnji s MZLZ-om, donira Zakladi dječja onkologija Rebro za gradnju novog odjela dječje onkologije. Dosad je prikupljeno oko 150.000 kuna. Prvi put u Hrvatskoj na aerodromskoj pisti okupila su se čak 1173 trkača.

Sve koji i nisu trčali pozivamo da podrže akciju i, uz naznaku “Donacija za Zakladu”, uplate novac na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456. Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i MUP su prijatelji utrke.

Tradicija ovakvih utrka je duga. 24sata uvela su Hrvatsku i u taj klub

Trkačke utrke na pistama zračnih luka imaju dugu tradiciju u svijetu. Počelo je prije 40 godina u Sjedinjenim Državama, a desetljeće kasnije pridružili su se i europski aerodromi. Utrka na Zračnoj luci “Franjo Tuđman” prva je u Hrvatskoj. Staza je gotovo savršena za postizanje osobnih rekorda natjecatelja, a za one malo manje ambiciozne nije ni pretjerano zahtjevna.     

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dopizdilomi 29.09.2019.

    Skupljeno cijelih 150000kn dok se uhljebi, rodoljubi, žrtve pravosuđa i kriminalci šamaraju milijunima. AH, evo komentara a ja se uplašio da je nestao.

  • jo2hn8ny 29.09.2019.

    Bolje da je Robyn dao lovu od Ljeta na savi za Zakladu dječje onkologije Rebro.

  • jo2hn8ny 29.09.2019.

    Cenzura na (ne)dijelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare