To je to što me zanima!

Uvijek nasmijan: Favorit pape Benedikta često 'tvita' šale

Uvijek dobre volje, nadbiskup New Yorka Timothy Dolan, današnjem Papi čini se idealnim za teški posao konsolidacije Crkve. Problem će mu biti “zemlja podrijetla”
Vidi originalni članak

U riječima Benedikta XVI. o “novoj evangelizaciji koja će se obavljati s osmijehom, a ne namrštenim licem”, mnogi su prepoznali šifru kojom Joseph Ratzinger otkriva koga želi za nasljednika u Vatikanu.

To je Timothy Michael Dolan, nadbiskup New Yorka, čelni čovjek Američke biskupske konferencije, koji ne skida osmijeh s lica.

Benedikt XVI. ga je nedavno imenovao kardinalom.

Uvijek dobre volje, ovaj se čovjek današnjem Papi čini idealnim za teški posao konsolidacije Crkve. Problem će mu biti “zemlja podrijetla”.

Kardinali, naime, nisu skloni izabrati Papu iz svjetovne velesile.Poznavatelji prilika Dolana smatraju vrlo konzervativnim, no istodobno ga vide kao čovjeka medija, komunikativnog, pristupačnog, karizmatičnog: idealnog za masovno okupljanje vjernika koje nije uspjelo Ratzingeru, oko čijeg odlaska se plete sve više priča o urotama.

Na ruku im ide i to što je u petak imenovan novi predsjednik vatikanske banke IOR, njemački odvjetnik Ernest von Freyberg.


Idi na 24sata

Komentari 64

  • Franjo Domanski 18.02.2013.

    Nadam se da će u odabiru djelovati duh sveti te sve ostale malverzacije ne dolaze u obzir !!!

  • jaha 17.02.2013.

    bit će i on papa dok ne pročita bibliju

  • strapacoza 17.02.2013.

    kad je janjac janko (Iz crtanog filma) prepoznao vuka, odmah je reagirao i rekao:''znam ja tko je to! to je vuk! to je vuk!!!''

Komentiraj...
Vidi sve komentare