To je to što me zanima!

Uz pjesmu Druže Tito mi ti se kunemo ispratili štafetu na put

U Titovo vrijeme imali smo sve. Danas nemamo ništa. Imali smo industriju, tvornice, plaće, viškove, dječje dodatke - prisjetio se Radoslav Ilić Mrki, vlasnik kafića 'Tito'
Vidi originalni članak

Uz pjesmu 'Druže Tito mi ti se kunemo', kao i pripadajuću ikonografiju, dvjestotinjak starih i mladih su u subotu oko 14 sati, ove godine u Fažani umjesto u Umagu, put Beograda ispratili Titovu štafetu. 

Na ispraćaj su stigli antifašisti iz cijele Istre te članovi 12 postojećih društava Josip Broz Tito koliko ih ima u Istri, ali i gosti iz Slovenije.

- Ova štafeta daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti. Titov put je bio put socijalizma, demokracije, blagostanja, ravnopravnosti, neovisnosti, mira i sigurnosti na ovim prostorima. 

- Titovo vrijeme je bilo vrijeme velike ljubavi i blagostanja. Titov put su slijedili mnogi, a sada su skrenuli. Tito je volio Istru, Istra je voljela Tita. Smrt fašizmu, sloboda narodu - napisano je između ostalog u štafeti. 

Radoslav Ilić Mrki (72) iz Umaga, vlasnik umaškog kafića Tito, jedini tog naziva u Hrvatskoj, objasnio je da štafeta ove godine nije krenula iz Umaga zbog građevinskih radova na kafiću. 

Dodao je i to da je ovogodišnja štafeta krenula iz Kamnika u Sloveniji gdje je nekada Tito radio. 

- Nostalgije ipak ima. U Titovo vrijeme imali smo sve. Danas nemamo ništa. Imali smo industriju, tvornice, imali smo plaću na plaću, imali smo višak, dječji dodatak, ma imali smo i radnička odmarališta. To je bio lijepi život u onom vremenu dok je Tito bio živ -  kaže Radoslav Ilić, koji je nedavno osnovao i KPH.

Idi na 24sata

Komentari 949

  • ivanvinkovci 21.05.2014.

    Čudi me što vlada nije bila u prvim redovima...

  • liliana 19.05.2014.

    Da mi se vratit u taj život,život mira i spokoja.

  • liliana 19.05.2014.

    A šta god mi mislili,dobro kažu.Sve smo imali,nije bilo ovrha,Sad na svakom računu prijete ovrhom.Imali smo sve,šta god Tito radio poltički opraštam mu jer nam je pružio spokojan život.A ovo sada ne liuči na život.Žive samo bogati,a mi ostali vegetiramo.Niti se više družimo,niti izlazimo.Nemam volje za ništa.Ovo je pakao od života.Sve ode na režije i hranu,koju ne konzumiramo u izobilju,mršavi smo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare