To je to što me zanima!

Uz vojne počasti: Sharona će sahraniti sutra uz suprugu Lily

Tijelo izraelskog premijera je u parlamentu Knesset, gdje mu tisuće dolaze odati poštovanje. Sharon će biti pokopan na svom posjedu, gdje je i grob supruge Lily
Vidi originalni članak

Lijes s posmrtnim ostacima bivšeg izraelskog premijera Ariela Sharona, koji je umro u subotu u 85. godini nakon osmogodišnje kome, izložen je u parlamentu Knesset u Jeruzalemu, gdje građani dolaze Sharonu odati posljednju počast.

Među prvima mu se poklonio predsjednik Izraela Shimon Peres, koji je, piše Jerusalem Post, položio vijenac. Policija očekuje da će tisuće Izraelaca dolaziti u grad, a na komemoraciji u Knessetu u ponedjeljak ujutro će, među ostalima, govoriti Peres i Sharonov nasljednik na mjestu predsjednika Vlade, Benyamin Netanyahu.

Na komemoraciju su dolazak najavili i mnogi svjetski dužnosnici - američki potpredsjednik Joseph Biden, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, bivši britanski premijer Tony Blair...

Sharonov pogreb uslijedit će nakon toga, a lijes će biti u vojnom konvoju do Sharonova posjeda Sycamore, blizu brda Anemone, i bit će ukopan uz lijes Sharonove supruge Lily. Pogreb će biti uz sve vojne počasti, jer je Sharon bio i vojnik i general.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Renavoid 13.01.2014.

    a jesu ljudi bedasti ..... koljaču odaju počast ..... prestrašno ....

  • The_Man 13.01.2014.

    šteta što nije nije bio u varšavi 40-tih

  • SWEET CHILD 12.01.2014.

    Uz vojne počasti, kojeg li licemjerja i pljuvanja u lice cjeloj civilizaciji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare