To je to što me zanima!

Užas kod Zadra: 'Žena je živa gorjela, a mi nismo mogli ništa'

U staji sa sijenom u Raštanima Gornjim u četvrtak oko 20 sati izbio je požar. U staji je ostala zatočena Zorka Mitrović (72). Mještani su slušali njezine krikove i pozive upomoć...
Vidi originalni članak

To je bio toliko jeziv prizor da mi se do smrti neće izbrisati iz pamćenja, ispričao je za Zadarski.hr očevidac požara u staji mjestu Raštane Gornje, gdje je u četvrtak navečer izgorjela Zorka Mitrović (72).

Kazao je kako je žena bila okružena sijenom i za tren se našla u vatrenom okruženju iz kojeg nije mogla izaći.

- To je trajalo beskonačno - kaže očevidac, koji je s još nekolicinom pokušao pomoći ženi dok su njezini krici odzvanjali. Vatra je bila visoka oko dva metra, previsoka da uđu u šupu, a starica se zavukla u kut. 

- Možete li zamisliti da su već vatrogasci bili došli i gasili požar, a ona je još bila živa i zapomagala. Jako je zapomagala, molila, vrištala od bolova. Slušaš to i ne možeš ništa, a sve se nadaš da će vatrogasci uspjeti… To je grozota koliko je to njezino zapomaganje trajalo, vidio sam ruku iz tog ćoška koju je stalno dizala očekujući da će je netko izbaviti… U životu sam se nagledao svačega, vidio krvi, nesreće, ali ovo… da ti ljudsko biće pred očima gori, da ga proždire vatra, a ti ne možeš ništa unatoč svim pokušajima… Nisam spavao cijelu noć od šoka - ispričao je. 

Suprug preminule žene, 77-godišnji Dušan Mitrović, bespomoćno je obilazio goruću staju dok mu je žena živa gorjela unutra. Stigao je i sin, piše spomenuti portal. 

Uzrok požara najvjerojatnije je nesretan slučaj. Žena je vjerojatno izazvala požar paleći svijeću ili šibicu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • luna5 14.01.2017.

    jeste li uopče šta pokušali ili ste bili slijepi promatrači , biti tamo a ne pokušati , nešto

  • Kamičko 14.01.2017.

    Ček malo... Ja napišem da ste lešinari jer ste do u detalja izrekli grozotu koja se dogodila, bez obzira na to što članak može pročitati i najbliža obitelj preminule, a vi mi date žuti karton. Zamislite da vama u takvim okolnostima premine majka ili netko drag, pa da čitate kako je vrištao zarobljen vatrom, kako je zapomagao, urlao... Stvarno ste bezobzirni lešinari, a žuti karton si nataknite znate kam.

  • bubojed 14.01.2017.

    Bakutanera sad u kineski restoran u Padovu poslat,šta sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare