To je to što me zanima!

Nesreća u talijanskom škveru: Na Hrvata pale metalne ploče

Prolazio je ispod krana koji je u tom trenutku podizao teške metalne ploče. Iz zasad neutvrđenih razloga ploče su pale na Zekića i još jednog radnika te ih poklopile
Vidi originalni članak

Dragan Zekić (56), hrvatski državljanin porijeklom iz BiH, poginuo je u ponedjeljak poslijepodne u brodogradilištu u vlasništvu Antonini grupe, istočno od grada La Spezia, u regiji Ligurija. Njegov kolega teško je ozlijeđen. Nesreću na radu potvrdila je talijanska policija koja je izašla na mjesto događaja zajedno s Inspekcijom rada i vatrogascima, javlja Trevisotoday.

Zekić je bio pri kraju smjene kada se nesreća dogodila. Prolazio je ispod krana koji je u tom trenutku podizao teške metalne ploče. Iz zasad neutvrđenih razloga ploče su pale na Zekića i još jednog radnika te ih poklopile. Zekić je poginuo na mjestu, a njegov kolega je u teškom stanju prebačen u bolnicu.

Zekić je godinama živio u provinciji Treviso, a radio je za tvrtku iz Trevue, kojoj je brodogradilište u La Speziji povjerilo rad na molovima.

Nakon ovog tragičnog događaja, i ukupno treće smrti radnika u brodogradilištima u ovoj godini, sindikati su za srijedu najavili opći štrajk.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • mihael.jurisic@skole.hr 16.05.2018.

    Ljudi..stvarno si trebate naci hobi..ili bilo sto drugo da ne visite ovdje ili bilo gdje drugo..i pisete ovakve komentare kojih se trebate sramiti, ovo je necuveno..bio Hrvat, Srbin ili Bosanac..Francuz..Talijan..Njemac, bilo sta drugo..osoba je izgubila zivot..nazalost moj susjed..otac od mog jako dobrog prijatelja i kolege iz skole..vise ga nema...a vi komentirate kako je srbin..po prezimenu...po imenu..Boze dragi na sto se spali, ovo je necuveno!!!

  • juricajuric179 16.05.2018.

    Žao mi čovjeka , izgubio život u tuđoj zemlji zarađujući za kruh jer u svojoj nije mogao, ali godinama je radio u brodogradi9lišću i morao je znati pravila ponašanja na to radnom mjestu.

  • nitrogen4 16.05.2018.

    Nije ni taj covjek bio prvi dan u škveru da ne zna da se ne prolazi ispod visećeg tereta. Trebalo bi čut cijelu priču od ovog ranjenog

Komentiraj...
Vidi sve komentare