To je to što me zanima!

Užas u Sisku: Kombijem vozio u rikverc i naletio na dijete (9)

Stražnjim dijelom kombija udario je dijete koje je palo na kolnik. U sisačkoj Općoj bolnici utvrdili su da je dijete teško ozlijeđeno te su ga prevezli u Kliniku za dječje bolesti Zagreb
Vidi originalni članak

U petak oko 7.30 sati, na prilaznoj cesti parkirališnim prostorima u Ulici Ante Starčevića u Sisku u prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno devetogodišnje dijete. Muškarac (58) je kombi vozilom sisačkih registracija išao unatrag. Pritom se, kažu u sisačkoj policiji, nije uvjerio da nema opasnosti po druge sudionike u prometu. Stražnjim dijelom kombija udario je dijete koje je palo na kolnik.

U sisačkoj Općoj bolnici utvrdili su da je dijete teško ozlijeđeno te su ga prevezli u Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

Vozač, koji nije bio pod utjecajem alkohola, bit će kazneno prijavljen.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 11.05.2018.

    Ja sam vozač teretnog kombija. Kretanje u rikverc je vrlo delikatna radnja u prostorima gdje se nalaze ljudi. Nevjerovatno veliki broj ljudi ima potrebu šmugnuti na knap iza takvog vozila u kretanju kao da je jako veliki problem pričekati koju sekundu da stane ili ga jednostavno zaobići s prednje strane. Drugo; vozač u kretanju unatrag nadzire dva retrovizora u toj radnji ali ih ne nadzire istovremeno. To znači da svaku sekundu dvije prebacuje pogled sa jednog na drugi kontrolirajući prostor. U toj sekundi ili dvije djete koje dolazi odostraga sa strane može preći i nekoliko metara prostora, a biciklist pogotovo. Neznaju se okolnosti nezgode, zato netreba razapinjati vozača. Pješaci i biciklisti su posljednjih godina od kad su svi ti silni mobiteli dostupni općenito veliki problem u prometu. Nabiju slušalice i ponašaju se kao da su na livadi, a ne u prometu. Osjet sluha koji ih upozorava više nemaju i ako slučajno zakasne sa vizualnim nadzorom evo nezgode. Naravno, zakona o tome nema, on može potpuno gluh na cestu, ali vozač zato nesmije npr ni prismrditi mobitel uhu.

  • cerat_1 11.05.2018.

    Žao mi je djeteta ali i vozača, ja sam stalno u kombiju i fakat kada ideš u rikverc kockaš, neznam zakaj ne uvedu zakon da obavezno moraš imati kameru za vožnju u rikverc, ja osobno sad sam kupio novi kombi i to ču napraviti prvomnprilikom

  • homer88 11.05.2018.

    Evo i tu sad svi krive malog i onda se cudimo sto nam drzava banana...i kad horvatincica puste...

Komentiraj...
Vidi sve komentare