To je to što me zanima!

Uživo iz Zatona: 'Bilo je strašno. Goruće šiške lete okolo. Pola skladišta mi je skroz izgorjelo'

Jedan dio građevinskog skladišta koje je tu i kojeg sam pokušao obraniti je izgorio i šteta je velika jer sam tu držao svu opremu, jedino što je dobro što sam uspio sačuvati strojeve, rekao nam je Držislav iz Zatona
Vidi originalni članak

Još uvijek je aktivan požar u Zatonu kod Šibenika. Dosad je izgorjelo oko 3.300 hektara površine, a nažalost izgorjelo je i dvadesetak kuća.

Držislavu je imanje izgorjelo u buktinji.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Zatona

- Strašno je to bilo sinoć. Požar se kreće nekontrolirano, imamo te borove koji šiške bacaju u svim smjerovima, požar se širi duplo brže nego kad je normalna vatra bez vjetra. To sve ide neplanski, nekontrolirano i jako, jako brzo - rekao je Držislav našem reporteru.

POGLEDAJ VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Gasiš tamo, a iza leđa ti gori požar. I to opet velik. Jer dok ti tamo gasiš 3 minute na ovoj strani već sve opet gori - pirča Držislav.

- Jedan dio građevinskog skladišta koje je tu i kojeg sam pokušao obraniti je izgorio i šteta je velika jer sam tu držao svu opremu, jedino što je dobro što sam uspio sačuvati strojeve - rekao je Držislav.

>>> Stanje na požarištu pratite ovdje

- Mislim da je ov podmetnuto. Sličan požar imli smo i 2018., ali ovo je nažalost otišlo sada van kontrole - rekao je Držislav.

Dva kanadera još uvijek nadlijeću požarište koje je još uvijek aktivno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ALLinONE!! 14.07.2022.

    1993. dok smo držali liniju na Novigraskom bojištu, zahvatio nas je veliki požar Mine eksplodiraju i on ide prema nama, lole slavonske se naslonile na onaj njihov zidić gledamo i čekamo da dođe bliže Kad se jedan okrene iza i ugleda požar iza naših leđa, jedva smo zbrisali, u dlaku Te šišarke kad se upale, vjetar odnese po 200m dalje i ima dovoljno žari da se na iglicama zapali nova vatra

  • Alois 14.07.2022.

    Jadni turisti koji su mogli skupo platiti dopust a sada su mogli bježat

  • ooo7papaja 14.07.2022.

    Kaže mi prijatelj iz Rasline, dok se Plenki naslikavao tamo iza njega parkirano 10 vatrogasnih vozila koja nisu mogla biti na požarištu, hidranti ne rade kao ni sve ostalo! To je zasluga općinskih vlasti gdje su svi zapošljavani zbog svojih kompetencija zadnjih 30 godina! Živio HDZ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare