Obavijesti

News

Komentari 145

UŽIVO Stanje na požarištu kod Šibenika je stabilno. Vatrogasci ugasili požar kod Kistanja

UŽIVO Stanje na požarištu kod Šibenika je stabilno. Vatrogasci ugasili požar kod Kistanja
31

Požar koji je buknuo u srijedu na šibenskom području još nije lokaliziran, ali se ne širi i nema otvorene vatre. Neke su ceste i dalje zatvorene, a na terenu su i tri kanadera

VIDEO

20.50 Vatrogasci su ugasili požar kod Kistanja, piše ŠibenikINU gašenju je sudjelovao i kanader.

20.10  Katastrofalni požar u zaleđu Vodica protekle je noći i tijekom dana nadljudskim naporima gasitelja stavljen pod kontrolu. S nezapamćenom vatrenom stihijom borilo se više od 300 vatrogasaca, s pripadnicima vojske i policije te građanima ukupno oko petsto gasitelja. Najvažnije, nije bilo ljudskih žrtava, ali je materijalna šteta golema. Izgorjelo je dvadesetak kuća, brojni automobili i oko 3.300 ha šuma, trave, niskog raslinja i poljoprivrednih površina. 

- Više nema otvorenog plamena, to je najvažnija vijest, izvijestio je među ostalim u središnjem Dnevniku HTV-a reporter Hrvoje Gunjača

19.20 Vatrogasci se i dalje bore s požarom kod šibenskog mjesta Kistanje. Prema najnovijim informacijama, kanader se povukao s požarišta, piše Dalmacija danas.

18.40 Copernicus EMS objavio je kartu požarom zahvaćenog područja u Zatonu kod Šibenika

18.22  Na Facebook stranici Vatrogasci-193 objavljena je snimka intervencije u Lišanima Ostrovičkim gdje je planuo požar u popodnevnim satima. Čini se kako su vatrogasci obuzdali požar.

17.47 Ravnateljstvo: Požar na šibenskom području je i dalje aktivan, ali nema otvorene vatre te se radi na sanaciji požarišta izdimljavanja. Na terenu je 350 vatrogasaca iz više županija, vojska, policija i civilna zaštita, a pomoć pružaju i zračne snage.

Zbog velikog razmjera požara i materijalne štete, šibensko-kninski župan Marko Jelić danas je, na prijedlog načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, proglasio veliku nesreću za opožareno područje

17.45  Trenutno imamo požar na području Kistanja. Tamo su zračne snage i jedan protupožarni zrakoplov. Požar je u blizini kuća, ali je kanader s jednog požara prebačen tamo. Kanader je počeo djelovati u petoj ili šestoj minuti kada je primijećen, ispričao je u razgovoru za Dnevnik.hr Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

- Ovo je bonaca naspram onoga jučer - priznao je i dodao da prilikom zalaska sunca, jača i vjetar. Komentirao je i problem manjka kanadera.

- Postoje mjerodavni koji pričaju mjesecima, neka se očituju. Da je jučer umjesto dva kanadera bilo njih četiri ili pet, požar bi bio uhvaćen u pola sata - zaključio je.

Šibenik: Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije izvela vježbu s helikopterom HV-a

17.05 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković govorio je za N1 o stanju na požarištu kraj Šibenika. Potvrdio je da je stanje požarišta i dalje stabilno.

- Sustav je odreagirao upravo onako kako struka mora odreagirati. Već u petoj minuti je zatražen odmah kanader, kojega smo mi u vatrogasnom zapovjedništvu odmah odobrili. Uzbunjene su snage s kontinenta i iz priobalja i najmanje dva kanadera su ovdje prisutna. No, o silini samoga požara govori i činjenica da kanaderi u jednom trenutku nisu mogli uzimati vodu koliki je bio dim na Prokljanu. Jako je bilo teško i bacati vodu jer je bio veliki dim i sigurnost pilota je bila ugrožena. Uloženi su veliki napori vatrogasaca, kazao je za N1.

Posljedice požara na području Raslina

16.45  Društvo prijatelja Hajduka Šibenik i Torcida Šibenik pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za kupnju vatrogasnih naprtnjača.
- Dragi navijači i prijatelji Hajduka, poučeni jučerašnjim katastrofalnim požarom na području Vodica, Zatona i Rasline, di su u nedostatku vatrogasne opreme na terenu, naši momci vatru gasili granjem i doslovno golim rukama, DPH Šibenik i Torcida Šibenik, zajedno su odlučili krenuti u akciju prikupljanja sredstava za kupnju vatrogasnih naprtnjača, kapaciteta 25 Lit.

15.45 Požar kod Zatona i dalje je aktivan, na terenu je oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila. Nema otvorene vatre, radi se na sanaciji požarišta te vatrogasne i zračne snage i dalje nastavljaju s gašenjem kako bi požar bio u potpunosti lokaliziran, navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prema trenutnoj procjeni, opožareno je 3300 hektara trave, niskog raslinja, makije, crnogorice, bjelogorice te poljoprivrednih površina.

Zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta indeks opasnosti od šumskog požara za veći dio Hrvatske je velik, a za područje cijelog priobalja i vrlo velik.

Iz HVZ-a podsjećaju građane na odgovorno ponašanje, izbjegavanje bacanja opušaka i ostavljanja žara. Također, apelira se na građane da ne dovode sebe u opasnost i ne otežavaju vatrogascima gašenje približavanjem mjestu požara kako bi promatrali, snimali požar i njegovo gašenje.

Posljedice požara na području Raslina

15:35 Na požarištu u Šibensko-kninskoj županiji nema nekontrolirane vatre, a po sadašnjim procjenama, izgorjelo je 3300 hektara površine, izjavio je u četvrtak u Raslini ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut. 

"Više je od deset izgorenih i nagorenih objekata", rekao je Trut, dodajući da je u tijeku očevid nakon kojeg će biti poznat točan broj oštećene imovine.

"Na terenu je oko 330 vatrogasaca koji i dalje dežuraju s obzirom da je prognoza da bi se u popodnevnim satima mogao podizati vjetar koji može podići vatru. U zraku je i jedan kanader koji, čim uoči nešto, baca vodu", rekao je Trut. Operativni stožer održat će u 17 sati sastanak na kojem će razmotriti plan za ovu noć, dodao je.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić izvijestio je da će pokrenuti inicijativu da se proglasi stanje velike nesreće.

"Nakon toga ćemo krenuti u proglašenje elementarne nepogode, ali nakon što se završi ova cijela procedura i privede kraju ovaj događaj", rekao je Jelić za Hinu. U županijskom proračunu rebalansom će se osigurati dodatna financijska sredstva za pomoć stanovnicima čiji su objekti stradali, dodao je župan.

Velika nesreća u Zakonu o sustavu civilne zaštite opisana je kao događaj prouzročen iznenadnim djelovanjem prirodnih sila, tehničko-tehnoloških ili drugih čimbenika s posljedicom ugrožavanja zdravlja i života građana, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša čije se posljedice ne mogu sanirati samo djelovanjem žurnih službi na području na kojem je nesreća nastala.

15:10  Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da smo protupožarnu sezonu dočekali spremni te da su službe u srijedu na šibenskom požarištu odradile dobar posao, a dao je potporu istražiteljskoj akciji zbog sumnje u novu zloporabu europskih sredstava.

''Dočekali smo spremni protupožarnu sezonu, službe su odradile dobar posao. Moramo biti svjesni da su klimatske promjene glavna promjena koja se događa i koja će se događati u godinama koje slijede. Mi smo povlačili poteze da se one službe zadužene za sigurnost građana u najvećoj mjeri pripreme za izazove koji nam predstoje. Klimatske promjene su jedan od najvećih izazova s kojima se suočava cijeli svijet'', kazao je Božinović u četvrtak nakon sjednice Vlade.

Božinović je istaknuo da je Mediteran, uz Kaliforniju, jedan od dva najveća svjetska hotspota kad se govori o globalnom zagrijavanju.

''Mi živimo na području koje će biti i već jest izloženo negativnim posljedicama klimatskih promjena i zbog toga se organiziramo kao država, ali i na razini EU, a sve kako bismo udružili kapacitete koje Europa ima u borbi s posljedicama vezanima, prije svega, uz šumske požare'', dodao je.

Govoreći o požarima koji su u srijedu zahvatili šibensko područje, Božinović je kazao da su se snage u šibenskom i vodičkom zaleđu postupno povećavale, ovisno o razvoju situacije, prije svega neočekivanim izmjenama smjerova vjetrova. Istaknuo je da su se vatrogasci suočili s vjetrom koji je u sat i pol puhao iz četiri različita smjera.

Ministar je precizirao da je u srijedu ukupno angažirano 350 vatrogasaca, njih ponajviše iz Šibensko-kninske županije, a polovica njih iz šest drugih županija te 50 pripadnika namjenskih snaga Hrvatske vojske i 75 policajaca.

''Mirnije jutro također možemo zahvaliti činjenici da je vjetar bitno oslabio i da nije bilo novih naleta bure koji bi zaprijetio da se požar prebaci preko jadranske magistrale. S time se možemo nositi, ali treba imati u vidu da je ovo od početka godine najveća serija požara. S obzirom na vremenske prognoze uskoro ne možemo očekivati padaline, što nas upućuje na budnost, a naše goste na dodatnu pažnju jer mali vid nepažnje u smislu bacanja opuška može dovesti do požara katastrofalnih razmjera'', rekao je.

Upitan koliko imamo spremnih protupožarnih zrakoplova, Božinović je odgovorio da su trenutno na raspolaganju četiri kanadera i tri air-tractora.

Božinović o akciji EPPO-a: Potičem institucije da štite interese Hrvatske i EU  

''Do 23. srpnja imat ćemo još jedan air-tractor, a do 30. srpnja još jedan air-tractor i jedan kanader. To znači da bi od 1. Kolovoza trebali imati na raspolaganju pet kanadera i pet air-tractora. Još jedan kanader, koji se nalazi na servisu, trebao bi biti gotov do kraja godine'', precizirao je.

Božinović je podsjetio da je mehanizam Europske unije donio odluku da će se na razini EU nabaviti novi kanaderi te je pojasnio da se radi o zajedničkoj nabavi.

''Ono što je dobro je da se Hrvatska ubacila u prvu skupinu zemalja članica koje su se prijavile za nabavu iz tog zajedničkog paketa i tu bi Hrvatska dobila dva kanadera. Međutim, činjenica je da u ovom trenutku proizvodnja nije krenula u punom opsegu pa bi prvi rok za isporuku bio oko 2026. godine', kazao je Božinović naglasivši da će Hrvatska zanavljati svoje zahtjeve te da će biti u prilici nabavljati nove kanadere i samostalno.

Upitan za komentar najnovije akcije Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i Pnuskoka zbog primanja i davanja mita vezanog uz dodjelu radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije pročišćavača otpadnih voda u Varaždinu, Božinović je kazao da sve institucije imaju odriješene ruke u provođenju zakona.

''Ne znam detalje, znam da se radi o sumnji na zloporabu europskih sredstava i ne mogu reći ništa dalje osim poticati institucije da rade sve u skladu sa zakonom i da štite interese i Hrvatske i Europske unije'', rekao je Božinović.

14:17 UŽIVO IZ ZATONA

12.39 Arndt Droste, njemački državljanin, kupio je prije šest mjeseci kuću u Raslini i cijelu je renovirao. U jučerašnjem požaru ostao je bez nje. 

Raslina: Nijemcu u potpunosti izgorila kuća koju je kupio i renovirao prije šest mjeseci

Više pročitajte ovdje 

12.37 Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade komentirao požar. Zahvalio se svima koji su se angažirali te rekao da će sagledati štete i pripremiti podršku Gradu Šibeniku i županiji. 

Više pročitajte ovdje 

11.52 Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije upućeni su u četvrtak u Šibensko-kninsku županiju kako bi pomogli u gašenju velikog požara u vodičkom zaleđu.

Na šibensko požarište upućeno je 25 vatrogasaca pod vodstvom Zvonimira Habijana, zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice te četiri profesionalna vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe s dva vozila, rekla je Sonja Markić iz koprivničke vatrogasne zajednice.

Na šibensko područje otišlo je ukupno devet vozila, a koprivničkim vatrogascima u Križevcima su se priključili i kolege s đurđevačkog i križevačkog područja.

11.31 Predsjednik mjesnog odbora u Raslini Marko Lokas komentirao je za N1 požar i štetu. Rekao je kako su u potpunosti izgorjele tri kuće, na šest ili sedam su izgorjeli krovovi, a oštećeni su i automobili, brodovi, staje, šume, vinogradi... 

- Ljudi su utučeni, šokirani, traže od mene naknadu, a to moramo vidjeti sa županom, da proglasi elementarnu nepogodu - rekao je i dodao kako je najgore bilo u srijedu popodne jer nisu čime imali gasiti vatru te da su imali samo jednu cisternu i brentaču. 

- Izvlačili smo ljude, bili su u panici, turisti... Nisu mogli disati i nisu mogli izaći iz Rasline, pa su ih ljudi izvlačili brodovima. Bilo je kaotično - rekao je. Bilo je i starijih ljudi koji nisu željeli napuštati svoje kuće, već ih ostati braniti. 

- S njima smo se svađali, a jedino ih je poicija mogla tjerati da izađu, nas nisu slušali - rekao je. 

11.14 U gašenju požara na DC-27 na šibenskom području pomažu i policijske snage MUP-a, kao i vodeni top Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

vodenim topom gase požar VIDEO

10.45 MUP javlja kako je obilaznica Vodice puštena u promet. 

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvještavaju kako su zbog požara i dalje zatvorene državna cesta DC27 od raskrižja s Jadranskom magistralom (DC8) do mjesta Gaćelezi te županijska cesta Vodice-Gaćelezi (ŽC6086)

10.42 Držislavu je imanje izgorjelo u buktinji u Zatonu. 

- Strašno je to bilo sinoć. Požar se kreće nekontrolirano, imamo te borove koji šiške bacaju u svim smjerovima, požar se širi duplo brže nego kad je normalna vatra bez vjetra. To sve ide neplanski, nekontrolirano i jako, jako brzo - rekao je Držislav našem reporteru.

Više pročitajte ovdje 

10.14 Pogledajte kako izgledaju posljedice strašnog požara na području Raslina. 

Posljedice požara na području Raslina Posljedice požara na području Raslina
Posljedice požara na području Raslina

10.02 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na početku sjednice u četvrtak izrazio je solidarnost i potporu stanovnicima Šibensko-kninske županije koja je zahvaćena velikim požarom.

- Vezano uz velike i katastrofalne požare u ime zastupnika i zastupnica Hrvatskog sabora iskazao bih solidarnost i dao punu potporu stanovnicima Šibensko-kninske županije, posebno mještanima Zatona i Rasline - rekao je Jandroković.

Zahvalio je također vatrogascima na požrtvovnom radu i spašavanju života i imovine, vojnicima i policajcima koji sudjeluju u gašenju požara, ali i građanima i mještanima koji su bili na prvim crtama obrane od požara.

Dodao je da po zadnjim informacijama situacija na požarištu je nešto bolja i izrazio nadu da će tijekom dana požar stati.

9.39 Pogledajte fotografije vatrogasaca nakon cijelonoćne borbe s vatrom. 

9.25 U gašenju požara koji je izbio u srijedu u zaleđu Vodica i proširio se prema naseljima Zaton i Rasline sudjeluje više od 300 vatrogasaca, a u četvrtak ujutro upućena su tri Canadaira i dva Air Tractora, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Situacija je danas mirnija, nema više nekontroliranog širenja požara u čijem gašenju sudjeluje više od 300 vatrogasaca iz Šibensko-kninske županije i još šest županija (Splitsko – dalmatinske županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke, Zadarske i Zagrebačke županije) te više od 50 pripadnika PP NOS OSRH, podaci su Nacionalnog stožera sa stanjem u 8,30 sati.

9.09 Reporteri 24sata javljaju se uživo s oporaženih područja. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

9.06 Josip Ćaleta-Car, načelnik Bilica rekao je kako su evakuirani mještani u Bilicama bili do 23.15, nakon čega su otišli kući. Što se tiče priprema za evakuaciju, odnosno škole koju je Crveni križ pripremio kao sklonište, načelnik kaže kako u njoj nije bilo nikoga. 

8.26 Kanaderi su tu, prolaze iznad nas kako bi se spriječilo širenje koje možemo očekivati, odnosno pojačavanje vjetra, rekao je Božinović za N1

- Vjetar je četiri puta mijenjao smjer jučer, to je bitno otežao rad vatrogascima - poručio je i dodao kako je to bila vrlo zahtjevna situacija te da je slično bilo 2017. u Splitu. 

FOTO Teška noć na terenu u Zatonu: Vatrogasci i dalje gase, požar se vidi sve do Primoštena
FOTO Teška noć na terenu u Zatonu: Vatrogasci i dalje gase, požar se vidi sve do Primoštena

- Sve snage su koordinirane, to je nešto što nam jamči sigurnost. Živimo u vremenima koja su klimatsko bitno drugačija, ovo su naznake s čime ćemo se morati svi nositi u naredno vrijeme. Požari su diljem Mediterana. Bilo je prošle godine po prvi put na sjeveru Europe - poručio je. 

- To je sve posljedica ostavštine onoga čemu je čovjek bitno pridonio - rekao je. 


Ministar Davor Božinović obišao požarom pogođenu Raslinu

Više pročitajte ovdje 

8.15 Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije je za HRT rekao kako je situacija pod kontrolom, ali da je daleko još trenutak kad će moći reći da je požar lokaliziran.

Istaknuo je da je požar obuhvatio 3300 hektara. 

- To je ogromno područje. Na području prema Vodicama je puno borove šume i da je vatra zahvatila to područje, požar bi stigao i do Tribunja - rekao je. 

Antonija Blaće pružila podršku svom rodnom gradu: 'Samo da svi budu dobro, da stane vjetar'
Antonija Blaće pružila podršku svom rodnom gradu: 'Samo da svi budu dobro, da stane vjetar'

8.02 Pogledajte kako kanaderi jutros gase požar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kanaderi od ranog jutra uzimaju vodu u okolici Tribunja i gase požar oko Vodica VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

kanader rasline šibenik požar 00:25

7.57 Pogledajte kako je izgledalo gašenje požara tijekom noći te kakvo je stanje na požarištima ujutro. 

Vodice: Jutros na požarište područja Okit stigli kanaderi

Cijelu galeriju pogledajte ovdje 

7.29 Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako se tijekom noći više od 300 vatrogasaca borilo s vatrenom stihijom. 

- Vatrogasci su uspjeli požar noćas oko 2 sata staviti jednim dijelom pod kontrolu te jutros nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, požar je okružen sa svih strana - priopćili su. 

- Od 6 sati su uključena i dva Canadaira. Noćas je bilo angažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija.

Procjena je da je opožareno oko 3000 hektara. Vatrogasci s ostalim snagama ostaju na požarištu do daljnjega. 

7.15 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je fotografije iz Zatona i Rasline. 

- Bolja situacija, nema velikih vatrenih fronti i nekontroliranog širenja prema Vodicama. Vremenski uvjeti povoljniji - napisao je. 

6.37 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za N1 je rekao kako se požar ne širi, okružen je i nema otvorene vatre.

- Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom. Od jutros kanaderi gase na zapadnom dijelu požarišta područja Okit - rekao je. 

Poručio je i da je ozlijeđeni vatrogasac dobro. Propao je u bunar nakon čega je dobio liječničku pomoć. 

- Bilo je uganuća noge, bilo je i udisanja dima tijekom jučerašnjeg dana i noći kod vatrogasaca, ali svi su dobro - rekao je.

Tucaković je za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska rekao i da kroz noć nije bilo evakuacije stanovništva. No, napominje, materijalna šteta je velika te su u požaru stradali brojni vinogradi i maslinici. 

6.30 Kanaderi gase požar, pokazuje to snimka portala Infovodice

6.02 Kako javljaju iz MUP-a, cesta od Šibenskog mosta do ulaza u Vodice je ponovno prohodna. 

- I dalje ostaje zatvorena za sav promet vodička obilaznica, zatim cesta Vodice-Gaćeleze i dio tzv. Benkovačke ceste. Dakle u smjeru Zadra se može prometovati preko Vodica - poručili su. 

5.13 Miroslav Bilušić je za Hrvatski radio kazao da vatrogasci "obrađuju rubni dio požara koji se nalazi uz objekte, znači i dalje su raspoređeni uz objekte u mjestima Rasline i Zaton i to nas čeka cijelu noć".

"Linija koja je i dalje aktivna je vodička strana, a drugi dio požara je djelomično saniran", dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

požar VIDEO

Na cijelom području, kako je rekao, je oko 300 vatrogasaca, a na području Zatona i Raslina je 25 vozila, sedamdesetak vatrogasaca i 25 pripadnika Oružanih snaga.

Prema prvim informacijama, u vatrenoj stihiji je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik, a na području Rasline i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

Pogledajte dramatičnu snimku kanadera koji je spasio obitelj u zadnji čas: 'Bježi, ostavite sve!'
Pogledajte dramatičnu snimku kanadera koji je spasio obitelj u zadnji čas: 'Bježi, ostavite sve!'

Promet je na tom području djelomično zatvoren. Prekinut je na Jadranskoj magistrali od Šibenskog mosta do izlaza iz Vodica a alternativni pravci su autocesta A-1 ili cesta D-56 preko Skradina. 

Zatvorene su i županijske ceste Vodice-Gaćelezi i  Šibenski most-Zaton-Raslina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.