To je to što me zanima!

VIDEO Filipović o aplikaciji za kretanje cijena: 'Ovako će ljudi vidjeti tko je korektan, a tko ne'

Trgovci koji su na toj tzv. "bijeloj listi" su Konzum, Tommy i KTC i oni su Ministarstvu dostavili sve tražene podatke, a to je oko 350 artikala čije će cijene građani moći usporediti svakih 15 dana.
Vidi originalni članak

Ministar Filipović u petak je predstavio aplikaciju za kretanju cijena u maloprodaji, tzv. 'bijelu listu'. Aplikaciju možete otvoriti ovdje.

Trgovci koji su na toj tzv. "bijeloj listi" su Konzum, Tommy i KTC i oni su Ministarstvu dostavili sve tražene podatke, a to je oko 350 artikala čije će cijene građani moći usporediti svakih 15 dana.

SUDJELUJU TRI TRGOVAČKA LANCA Nova aplikacija Ministarstva: Moći će se pratiti cijene oko 300 proizvoda u čak 80 kategorija

Aplikacija je, kako su pojasnili su iz Ministarstva, zamišljena da bude u obliku web stranice, a ne aplikacije za mobitel.

PRATITE UŽIVO S POČETKOM OD 16:00 SATI:

- Cilj je utjecati na eventualna povećanja cijena i trend kretanja inflacije jer, kad građani vide tko je korektan, i oni će to znati cijeniti. Internetskoj stranici moći će se pristupiti mobitelom i računalima - kazao je na početku ministar.

Vidjet ćemo koji trgovac je korektan

- Ovakav način omogućit će građanima da vide tko je od trgovaca korektan, a tko ne. Tome će pridonijeti upravo ove 'bijele liste'. Nemamo iluziju da možemo ograničiti sve cijene u državi, ne radimo ovo iz hira nego jer živimo u krizi.   - istaknuo je. 

Istaknuo je da će se aplikacija konstantno nadograđivati i da će sami skupiti informacije o cijenama ako ih trgovački lanci ne dostave.

DOBRA VIJEST ZA POTROŠAČE Aplikacija 'Kretanje cijena' od petka dostupna građanima

- Angažirat ćemo nekoga da to  odradi - rekao je ministar.

Objasnio je još neke detalje o aplikaciji.

- To je najviša cijena na policama trgovačkih lanaca. U drugim dućanima cijene mogu jedino biti niže od onih prikazanih na aplikaciji. Ona je u funkciji - rekao je Filipović.

Filipović je rekao kako je cijena aplikacije manja od 200.000 kuna.

- Ja ću prije otići u dućan koji je dao informacije građanima, a ne u one koji to nisu učinili - istaknuo je.

POTVRDIO MINISTAR Znatno pojeftinjenje goriva od utorka, evo koje će biti cijene

Europa se na vrijeme spremila 

Uslijedila su pitanja i o cijenama goriva.

- Kretanje na tržištu je dobro jer smo imali pojeftinjenje. Europa se na vrijeme spremila jer cijene energenata itekako utječu, Kako stvari stoje, ovaj tjedan je cijena stabilna - istaknu je i dodao:

- Radimo na novom paketu mjera, vodit ćemo računa o svemu. Važna je stabilna situacija s energentima. Kod nas je sad dizel jeftiniji nego u Srbiji, BiH, Italiji i tako dalje.

- Razvili smo etički kodeks prilikom zamjene kuna eurom. Postupili smo u dobroj vjeri i kad smo vidjeli da su pojedinci neopravdano dizali cijene, reagirali smo. Mislim da je ovo dobra stvar - kazao je Filipović.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • KoronaTime 17.02.2023.

    KTC, KONZUM I TOMMY.....hahahahahaha. Opet će biti od AP da to nije tema! Koliko ste sad spremili u đep i koliko je milijuna koštala aplikacija koju srednji programer u garaži složi za mjesec dana??????

  • mučki_provokator 17.02.2023.

    Kolko ste milijardi platili aplikaciju? Mogli bi napraviti aplikaciju gdje bi građani mogli popratiti koji HDZovac kolko krade, to bi nama građanima bilo puno interesantnije.

  • OBJEKTIVNIopettu 17.02.2023.

    Sve ide gore a oni nam nude automatskog pilota za jeftiniju trgovinu. Nama treba informacija o saborskom dobavljacu hrane. I da se nadovezem, dok nam inputiraju korektnost hoce zakon koji ce isto zabraniti u vezi hdza-a. Da sam lud, poludio bih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare