To je to što me zanima!

Uznemirujuće otkriće: iPhone tajno prati svaki vaš korak

Appleovi iPhone i iPad bilježe sve promjene lokacija. Podatke zapisuju u datoteku "consolidated.db" koja se s mobitela prebacuje u računalo čim se spoje uređaji
Vidi originalni članak

Dvojica stručnjaka za sigurnost Pete Warden i Alasdair Allan otkrili su kako Appleovi iPhone i iPad bilježe sve promjene lokacija kao i vrijeme. Te podatke zapisuju u datoteku "consolidated.db" koja se s mobitela prebacuje u računalo čim se spoje ta dva uređaja. 

Nakon što su podaci na računalu, može im gotovo bilo tko pristupiti i vidjeti gdje se vlasnik mobitela kretao. Warden i Allan napravili su i web stranicu na kojoj su detaljno objasnili o čemu se radi. 

Inače, ta dvojica stručnjaka osmislili su aplikaciju iPhone Tracker koja mapira podatke o lokaciji pohranjene u uređaju. Tako primjerice na Facebooku možete objavljivati gdje se trenutno nalazite, piše britanski Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • budalaštine 25.04.2011.

    ajd vi koji nemate iPhone nemojte se praviti pametni i komentirati ta se opcija moze iskljuciti u postavkama a sluzi za navigaciju i karte i neki programi tipa kamere ( zabilježi gdje je ta slika slikana i kad kad je slikana ) a sto se tice da vas mogu pratiti i znat gdje ste bili to se moze sa svakim mobitelom dok je baterija u njemu

  • ProboY 22.04.2011.

    ma daj bzvz neko diže prašinu. svaki mobitel se da pratit bez pol frke preko IMEI broja. Sad se neko pametan sjetil skinut populaciju iphoneu.

  • raynmark 22.04.2011.

    Kaj je, je. S tehnologijom nikada nisi usamljen..

Komentiraj...
Vidi sve komentare