To je to što me zanima!

Uzurpirali 80.000 hektara šuma i državu oštetili za milijune?

Uskok i povjerenstvo Ministarstva šumarstva navodno istražuju nezakonitosti u dodjeljivanju koncesija za lovišta. U sukobu interesa je bio i navodno Đuro Dečak
Vidi originalni članak

Uskok i povjerenstvo Ministarstva šumarstva istražuju zloporabe u hrvatskom lovstvu, piše Jutarnji list. Obje institucije naime provjeravaju nezakonitosti u dodjeljivanju koncesija za hrvatska lovišta. Istrage su počele nakon što je Mile Đodan, šef Odjela za pravne poslove Ministarstva regionalnog razvoja, poslao pismo potpredsjedniku Vlade Božidaru Pankretiću. U pismu se navodi da je uzurpirano 80.000 hektara šuma na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu čime je Hrvatska izgubila zemljište vrijedno desetke milijuna kuna. Jutarnji piše i kako je već ustanovljen sukob interesa Đure Dečaka koji je član natječajnih komisija za dodjeljivanje koncesija za lovišta, ali se na njih javljao kao ponuđač.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • baklava4 22.11.2010.

    Evo imam jutarnji. Ovo stoji u pismu koje je Đodan poslao Božidaru Pankretiću, a odnosi se na vrijednost toga zemljišta:"Računica je jasna 80,000ha x 10,000m2 x 100 eura= 80 milijuna kuna".?!?. Ne mogu vjerovati da je on uopće završio ikakvu školu a kamoli da je bio šef ićega. Optužuje Roberta Laginju,šefa Odjela za lovstvo,da je "doveo resor u očajno stanje,zapošljavajući svoje ljude u Ministarstvo i Hrvatske šume". Kako ćujem,u tom se odjelu radi sto na sat, posla ima preko glave i fali im ljudi,a odjel se financira sam,odnosno,pripada im dio zarade od koncesija lovišta,ili nešto tako,ali djeluje u pozitivi i možemo reći da ne troši novac poreznik obveznika,i daleko je od "očajnog stanja". Što god je loše u Odjelu kriv je Đodan i proći će još dosta medvjeda preko autoceste dok se to ne počisti. Znamo kakve su urede otvarali Sanader i kompanija pa nek nijh USKOK istažuje. Što se tiče Đure Dečaka stvarno ne znam pa neću komentirati,ali neka istraže i motive koje Mile Đodan ima jer čovjek sigurno ne diže glas protiv nezakonitosti i nepravde već ima nešto osobno u tome.

  • arthemis 22.11.2010.

    Da Mile Đodan....zatvorili mu pipu i prijavili ga zbog svih mogućih povreda službeničke dužnosti pa se sad sveti i blati kolege, suradnike i sve koji imaju veze s lovstvom. 10 godina je žario i palio šumarstvom i lovstvom, trpao si pare u džep i izgradio viksu na 'uzurpiranom zemljištu' (ak niste znali, prema njegovom cjeniku, 1 jelen u osnovi je 2000 ojrića, a izrada osnove i odobrenje od njegove ruke naravno, sitnih 2500 ojrića) a svi smo morali šutjet jer se ovaj prijetio oduzimanjem lovišta i on upire u nekoga prstom. 'One man bend' = izrađuje, odobrava i potpisuje lovnogospodarske osnove - ak to nije sukob interesa, onda adio

  • baklava4 22.11.2010.

    Za Đuru Dečaka ne znam, ali Mile Đodan je nesposoban čovjek,mutikaša i,naravno, lopov. On je bivši šef Odjela za lovstvo i ne može prihvatiti činjenicu da je smijenjen i marginizilan,da su mu šefovi sada mlađi i sposobniji ljudi. Što ja znam,istina je da je USKOK bio u Odjelu,ali nije našao ništa za što ih je Đodan oklevetao.Vjerujem da ima nepravilnosti u njihovom radu kao što ih ima u svakoj državnoj instituciji,ali Đodan može optuživati Odjel samo za svoje lopovluke kojih ima pregršt. Đodan je već oklevetao kolege u nekim kvazi novinama, i to će sada morati na sudu dokazati jer mu se sudi za klevetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare