To je to što me zanima!

V. Gorica ne može tužiti Piculu jer ima zastupnički imunitet

Grad je nakon što su velikogorički tužitelji odustali od kaznenog progona, planirao podignuti privatnu tužbu protiv svog bivšeg gradonačelnika Tonina Picule
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik SDP-a Tonino Picula može odahnuti. Nakon što je DORH još krajem lipnja prošle godine odustalo od njegova kaznenog progona zbog sumnji da je nesavjesnim radom dok je još bio gradonačelnik oštetio gradski proračun za 676.000 kuna, koliko je posudio Televiziji Velikoj Gorici (TVG) od tužbe je krajem ožujka odustao i sam Grad Velika Gorica.

Grad je, naime, nakon što su velikogorički tužitelji odustali od kaznenog progona, planirao podignuti privatnu tužbu protiv svog bivšeg gradonačelnika, međutim saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u tome ih je zaustavilo jer je zastupniku Piculi 4. ožujka ove godine odbilo skinuti imunitet.

>>>Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gremljin 15.04.2011.

    Zastupnički imunitet : citiram dio ustava RH - "...saborski zastupnik ili član vlade RH ima mogućnost pozivanja na zaštitu od odgovornosti SAMO ZA SLUČAJEVE u kojima im prijete prekršajne kazne ili kazneni progon u kojima je najviša kazna zatvora TRI GODINE..." To je samo dio citata ustavnog zakona koji se dotiče TIH ZAŠTIĆENIH LIČKIH MEDVJEDA. malo se neka i novinari raspitaju i neka POKRENU JAVNO PITANJE : ZAŠTO IMAMO 1001 čovjeka koji se poziva na ZASTUPNIČKI IMUNITET? zar su svi krivo parkirali?

  • stari mudrac 15.04.2011.

    i državno odvjetništvo i mandatno imunitetsko povjerenstvo sabora (večinski HDZ) odbacili moguću krivnju. znači nije kriv.

  • blonde 15.04.2011.

    trebalo bi svim političarima skinuti imunitete...uostalom, zašto ih imaju, tko su oni zapravo, da li su nešto bolji od sviju nas, zar su zaboravili da su samo politički jednokratni službenici. Naravno,. zaboravili su da ih mi zapošljavamo i dajemo im plači, dok su oni bahati gadovi, koji pišu zakone u svoju korist, kojega bi narod pod hitno morao maknuti. Zato i sada pišem da trebamo na vlasti čovjeka iz naroda, bez fakulteta /nije ga imao ni Tito/.

Komentiraj...
Vidi sve komentare