To je to što me zanima!

Vaga je bila premala: Otac i sin pobijedili su u lovu na lignje

Pobjednici su ekipa imena 'Čarli', otac i sin Marinko i Antonio Pavlić iz Jezera. Ulovili su 20 liganja teških ukupno 3,066 grama. Najveća lignja imala je 578 grama
Vidi originalni članak

U Tisnom na otoku Murteru u petak navečer održan je sedmi po redu Veliki lov na lignje 'Big Game Lignja - Tisno 2014.' na kojem su nastupile 22 ekipe.  

U akvatoriju od otoka Murtera do Ljuca, Dražemalskog, Maslinika i Kukuljara, od 17 sati do 20.30 sati ulovili su 151 lignju, ulov težak ukupno 22,8 kilograma. Pobjednici su ekipa imena 'Čarli', otac i sin Marinko i Antonio Pavlić iz Jezera. Njih dvojica su ulovili 20 liganja teških ukupno 3,066 grama.

- Na ovo smo se natjecanje prijavili drugi put za redom i opet smo pobijedili. S obzirom da se nije prijavio najbolji lokalni ribar, Ivica Mić Pijarica, izgledi su nam bili veliki. Ovo je moj teren. Poznam svaki kamen, svaku škrapu i brak, jer tu lovim duže od 30 godina. Kombiniranje starih znanja s modernim tehnikama i opremom garantiraju mi uspjeh - rekao nam je nakon vaganja Marinko Pavlić.

Druga, s 19 ulovljeni liganja teških ukupno 2,58 kilograma, bila je ekipa 'Bumbar, Ivica Perina, Joso Ćuzela Papata i kapetan Josip Šimat, dok su treće mjesto osvojili ribiči ekipnog imena 'Tramonto', Milan Colić, Marko Markov i Leon Brundula, koji su ulovili osam liganja teških ukupno 1,628 kg. 

Najveći ulovljeni primjerak lignje ove godine je težio 578 grama, a iz mora ju je izvukla ekipa 'Bačurkovi'. Sve lignje nakon sudačkog vaganja završile su na roštilju tišnjanskog majstora kuhinje Slavena Stegića i podijeljene su navijačima.

Veliki lignjolov u Tisnom demantirao je one koji govore da je u moru sve manje i manje ribe. Ima ribe, pa i glavonožaca poput liganja, samo treba imati strpljenja, volje, znanja i vještina.  Glavni sudac Zoran Mijat ostao je iznenađen kad je vidio da njegova precizna vaga, koja mjeri težine do tri kilograma, ovaj put nije dovoljno velika za vaganje pobjedničkog ulova.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Linz 02.11.2014.

    Zanimljivo...

  • sakyosijek 02.11.2014.

    Zar ne postoji zakonom odredjena tezina lignji koje se mogu loviti?Izgleda da zakoni sluze samo da bi se u Slavoniji i Baranji provodili,za dalmate ne vrijedi

  • ッi シ 02.11.2014.

    Lignja sa sirom ummmmmmmmmmm jedva cekam :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare