To je to što me zanima!

Vandali uništili četiri križa postavljena u čast braniteljima

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za obranu domovine ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti i svaka vrsta vandalizma zaslužuje svaku osudu, rekli su iz Ministarstva...
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelji polomili su četiri križa postavljena u spomen na poginule pripadnike 156. brigade Hrvatske vojske u mjestu Slivnica na jugoistoku Ravnog u BiH nedaleko od granice s Hrvatskom u dubrovačkom zaleđu, a incident je osudilo i ministarstvo hrvatskih branitelja.

Kako su u utorak izvijestili iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), oskvrnuto je spomen obilježje o čemu je policiju izvijestio mještanin. U prijavi se navodi kako su polomljena četiri križa. Policija je provela očevid i traga za počiniteljima, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru.

Vandalski čin osudilo je i ministarstvo hrvatskih branitelja. Ovo nije prvi put da  se u Slivnici, koja je prije rata pripadala općini Trebinje, događa skrnavljenje spomen obilježja. Ovo nije prvi put da je došlo do uništavanja spomenika. Pred Božić 2018. godine su nepoznati počinitelji također slomili križeve, a nikad nisu odgovarali za svoja djela.

- Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za obranu domovine ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti i svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast zaslužuje oštru osudu -  navodi se u priopćenju ministarstva branitelja koje je pozvalo na pronalaženje počinitelja i njihovo sankcioniranje.

U mjestu Slivnica tijekom 1992. godine u akciji oslobađanja šireg dubrovačkoga zaleđa poginuli su pripadnici specijalne postrojbe „Kobac“ 156. Brigade HV. Njima u spomen podignuti su križevi.

Općina Ravno na jugu BiH, koja je uglavnom nastanjena Hrvatima, prvo je mjesto u BiH koje je stradalo u agresiji rezervista i tzv. JNA u jesen 1991.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Dobri Stari Zdravi Razum 22.07.2020.

    A šatoraši nisu narušili dignitet branitelja? Toliko ste izpolitizirali branitelje (ne samo političari nego cjeli narod), da se sav dignitet izgubio.

  • Qurcy Ban 22.07.2020.

    Spomenik obnoviti i diskretno postaviti video-nadzor, pa idući put objaviti slike junaka na djelu...

  • 12 Majmuna 22.07.2020.

    Nadam se da ću doživjeti dan kada će srušiti stotine spomenika čovjeka koji nas je zavio u crno evo već trideseta godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare