To je to što me zanima!

Vandalizam! Skinuli hrvatsku zastavu s Pošte pa je zapalili

U Borovu je u noći na 19. studenog oskvrnut spomenik podignut dvanaestorici ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine te su zapalili i hrvatsku zastavu
Vidi originalni članak

Proteklog vikenda nepoznati počinitelj skinuo je hrvatsku zastavu s poštanskog ureda u Borovu te je potom zapalio i bacio u grmlje.

Prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, zastava je skinuta između 25. i 28. studenoga ujutro nakon što su slučaj prijavili djelatnici poštanskog ureda.

- Nepoznati počinitelj prvo je zastavu pokušao zapaliti dok je bila postavljena na svome mjestu, a kako nije htjela gorjeti, otkinuo ju je, zapalio i bacio u grmlje - objasnio je Barunčić dodajući da na uredu kao ni okolnim objektima ne postoje nadzorne kamere koje bi pomogle u rasvjetljavanju slučaja.

Zanimljivo je i da slučaj skidanja državne zastave nitko nije primijetio tijekom cijeloga vikenda. Policija pretpostavlja da se ovo kazneno djelo, za koji je zbog  povrede ugleda RH predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, dogodilo noću tijekom izlaska.

U Borovu je u noći na 19. studenog oskvrnut i spomenik podignut dvanaestorici ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine.

- U Borovu do sada nismo imali ovakvih slučajeva. Prije ovoga incidenta sa zastavom zadnji je bio slučaj polijevanja spomenika poginulim redarstvenicima voskom iz svijeća - objasnio je Barunčić.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • jurki77 30.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HelenaPerić 30.11.2011.

    ma ljudi moji, niste vi svjesni zbog čega su oni to napravili, pa vidjeli su na tv-u kako jedan slovenski umjetnik hrvatsku zastavu u hrvatskoj kida na komadiće i pali, pa su oni pomislili biti umjetnici... =)

  • domi30 30.11.2011.

    skinuli smo mi njima osobno kokarde sa glave,ovo samo pokazuje njihovu slabost i nemoc....

Komentiraj...
Vidi sve komentare