To je to što me zanima!

Vandoren: Hrvatska je dužna poštovati osnovne slobode EU

Paul Vandoren kaže kako je jasna obveza Hrvatske da poštuje osnovne slobode koje su temelj EU o zajedničkom tržištu, slobodi kretanja kapitala, usluga i osoba
Vidi originalni članak

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, odgovarajući na pitanje je li najava premijerke o donošenju zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine u skladu s regulativom EU-a, rekao je kako je regulativa koja uređuje takve slučajeve kompleksna i da se još mora upoznati sa slučajem. 

No, dodao je kako je jasna obveza Hrvatske da poštuje osnovne slobode koje su temelj Europske unije - o zajedničkom tržištu, slobodi kretanja kapitala, usluga i osoba, prenosi HTV.

- Ovisno o tome postoji li zaista takva inicijativa i kako bi ona izgledala, zacijelo bi prijetila opasnost da bi Hrvatska mogla biti u sukobu s tim temeljnim slobodama - smatra Vandoren.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • user_32967 28.09.2011.

    HDZ=SDP, osvjestite se... njihovi vladari su isti. Dosta je bilo. glasajte za nekog normalnog.

  • Rodrigo de Bivar 28.09.2011.

    Hrvati nedajte se u tamnicu europske unije odhrvajte se i rukama i nogama,uklonite bandu koja vas vodi,glasujte za vrijedne i marljive i teći će med i mljeko,Hrvatska ima sve potencijale za blagostanje i samostalnost,u uniji neće biti samostalna,biti će sužanj,jadan napaćeni narod.

  • lolita 29 27.09.2011.

    Prvo ste INU prodali ( naše nacionalno blago ) a sad kao donosite zakon na koji će se EU posrati!! Gospodo draga 20 godina smo imali svoju državu i to je to!!! Sad ćemo biti siromašne marionete velikih sila u EU!!! Uzalud i rat i sve....Dobrodošli u EU!!!! Sve će biti kako veliki brat kaže

Komentiraj...
Vidi sve komentare