To je to što me zanima!

Vani umirovljenici rade zbog luksuza, kod nas da bi preživjeli

Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi niti pola prosječne hrvatske plaće, koja također nije dovoljna za opušten, dostojanstven život
Vidi originalni članak

U prvoj polovici prošle godine je oko 15 tisuća hrvatskih umirovljenika tražilo posao, kažu u Sindikatu umirovljenika Hrvatske. Unatrag dvije godine i umirovljenici koji žele raditi imaju mogućnost prijaviti se za traženje posla na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a koliko su tražena radna snaga, najbolje svjedoči broj oglasa za njih. U preko 1200 oglasa poslodavci među umirovljenicima traže liječnike, medicinske sestre i tehničare, nastavnike, profesore, vozače, zaštitare, čistače, najviše prodavače, konobare...

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Luna777 22.04.2024.

    Nemojte se zavaravati da je prosječna mirovina u Hrvatskoj 570 eura. Gdje ste uzeli taj podatak? Prosječna mirovina ako izuzmeno političare, suce, akademike, branitelje, je oko 400-450 eura i ništa više. Plus toga, ima puno onih koji su radili po 15-20 godina, a sada dobivaju lijepu mirovinu, kao i oni iz BiH.

  • {matrix} 22.04.2024.

    Ja fakat ne razumijem tko ima 250 eura mirovinu, mžda onaj tko je radio 10-15 godina ? Njemu bi trebali dati 800 ili 1000 eura a onaj tko je radio 35-42 isto kao i ovom ?  Ili ovih 250 eura imaju ljudi koji su se doselili iz bosne u hrvatsku pa kukaju.

  • polorolo 22.04.2024.

    Ma ne pišite gluposti u Njemačkoj isto umirovljenici moraju raditi,jedino Skandinavske zemlje imaju zagarantiranu mirovinu za dostojan život. Bolje napišite da nije korumpiranosti svi bi bolje živjeli. Pola Bosne prima mirovine iz Hrvatske iako nisu ovdje nikada ni radili ni živjeli. Političari imaju mirovine od kojih ti se zavrti u mozgu. O partizanskim mirovinama da ne govorim. Radnika nema koji bi radili i uplaćivali u mirovinski fond zahvaljujući našim političarima su otišli trbuhom za kruhom ali na izborima glasaju opet za iste i što uopće treba članak o tome kada ti isti glasaju za one koji su ih doveli na prosjački štap.

Komentiraj...
Vidi sve komentare