To je to što me zanima!

Vapaj obitelji: Molite za naše policajce, koji se bore za život

Zabrinuti roditelji strepe nad hrabrim sinovima policajcima koji su stradali hrvajući se s podivljalim Kristijanom K. (28). Zapalio ih je benzinom. Samo žele čuti njihov glas
Vidi originalni članak

Umjesto da mi se sin u nedjelju vrati s posla, na vrata su došli policajci iz Slavonskog Broda. Marko je u bolnici, rekli su mi. Presjeklo me. Osjetio sam da nešto nije dobro. U kući je zavladao muk, svi smo se povukli u sebe, samo želimo da sin bude dobro, rekao je potreseno Zlatko Lasić iz Slavonskog Broda, otac policajca Marka (28), koji je teško stradao u nedjelju s kolegom Perom Jelečem (24). 

Pokušali su spriječiti podivljalog Kristijana Keleminovića (28) da u kući u Belovaru kraj Sesveta naudi sebi ili svojoj obitelji, koja ih je pozvala zbog obiteljskog nasilja. Kristijan se polio benzinom. Cijelo vrijeme držao je u rukama kanistar goriva i cigaretu. Dok se hrvao s policajcima, ispustio je opušak i soba je planula. 

To je tako fin dečko, miran, nenametljiv i pošten. teško mi je kao da je moje dijete, plačući je rekao mještanin Ivica Kanižaj

Sva trojica su završila u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju s teškim opeklinama. 

- U nedjelju sam kratko Marka čuo preko telefona. Jedino što je uspio izustiti jest da su mu oči u zavojima. Šokirao sam se u ponedjeljak kad sam ga posjetio u bolnici. Dvojica mladića ležala su umotana u zavoje, nisam ni znao koji je moj sin. Obojica su bila u komi i nisu mogli govoriti. Liječnici su mi rekli da ih čeka operacija - kaže Zlatko.

Najteže su mu pale riječi liječnika da će proći dosta vremena dok će s Markom ponovno moći razgovarati. 

- Molim Boga da moj sin preživi i da posljedice ne budu velike - zavapio je zabrinuto Zlatko. Još mu nije jasno kako su točno policajci stradali.

Takvom čovjeku kojeg su već privodili poslali su samo dva policajca, otac Zlatko Lasić

- Mislim da će jedina istinita verzija biti kada njih dvojica progovore o tome što su doživjeli - kaže otac. Jedino molitve su u mislima i obitelji Jeleč. 

- Liječnicu su nam rekli da je stabilno. To nam je sad najvažnije, čekamo da ga vidimo - rekli su nam roditelji i sestra Pere Jeleča (24) u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. O hrabrom mladiću susjedi iz Podjalesa kraj Vrbovca imaju samo riječi hvale.

- Fin, miran, nenametljiv i pošten dečko. Takvi nam policajci trebaju - kaže mještanin Ivica Kanižaj.

Radili su četiri godine, uvijek predani i uporni

Koliko je predan Marko Lasić  bio svom poslu pokazuje i to što je svaki dan iz Slavonskog Broda putovao u Sesvete, bio dnevna ili noćna smjena.  

- Uvijek sam mu govorio: "Čuvaj se sine, ne moraš svugdje biti prvi". Znam da je to saslušao, ali posao je jedno, a moj strah je drugo - kaže otac Zlatko. 

Obožava svoj posao. Iako se školovao za prometnika, prekvalificirao se, kaže obitelj policajca Jeleča

Lasić je četiri godine u policiji, kao i njegov kolega. Jeleč je rodom iz Dervente. U Hrvatsku se s obitelji doselio kao dijete prije 15-ak godina. Završio je školu za prometnika pa se prekvalificirao. Bio je uporan u svojoj želji da postane policajac.

- Obožava svoj posao i nikad do sada nije imao nikakvih problema - rekla je njegova majka.

Idi na 24sata

Komentari 208

  • TOMI202 22.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • buba62 22.05.2013.

    Žao mi je iskreno,velika tragedija,mislim da naš sustav griješi,sa takvima ipak treba drugačije,puno opreznije,trebalo je procijeniti,poslati starije iskusnije kolege..molim se za njihovo ozdravljenje,a roditeljima puno snage da sve to izdrže.Užasno mi je teško zbog njih,suosjećam..dečkima želim brz oporavak.

  • niksonvkci89 22.05.2013.

    Slabo obučeni policajci i sa malim ovlaštenjima.U americi bi ga ubili čim je dohvatio kanister i sigurno se ne bi hrvali sa luđakom koji prijeti svojoj familiji a da neće napasti policiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare