To je to što me zanima!

Varga: Ljekarnici su dostupniji, mogli bi rasteretiti liječnike

Ljekarnici su izuzetno bitni za praćenje nuspojava lijekova. Zbog toga bi im se pacijenti mogli obratiti za pomoć i na taj način rasteretiti liječnike, kaže Varga
Vidi originalni članak

Farmaceutska djelatnost uskoro se više neće percipirati isključivo kao trgovina lijekovima jer bi ljekarne mogle preuzeti dio usluga primarne zdravstvene zaštite, najavio je HZZO. O toj je temi u Dnevniku 3 u nedjelju govorio ravnatelj HZZO-a Siniša Varga. Kaže da je cilj ovog projekta dostupnost zdravstvene zaštite.

- Ljekarnici su dostupniji. Izuzetno su bitni za praćenje nuspojava lijekova. Zbog toga bi im se pacijenti mogli obratiti za pomoć i na taj način rasteretiti liječnike. Još se treba točno utvrditi koje su kompetencije ljekarnika. Spremni smo uložiti u edukaciju magistara farmacije - rekao je Varga. 

Varga je i najavio da  kreće webshop za police dopunskog osiguranja.

- Moći će se plaćati karticama, kao i na 12 rata bez kamata. To će u konačnici smanjiti cijenu police za 5 do 15 kuna. Došlo je vrijeme da dosegnemo europske standarde - rekao je Varga. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • fijuman 02.04.2014.

    Kaže ljekarnici su dostupniji, a na svim drugim novinarskim portalima i pisanim izdanjima su novinski članici u kojima se egzaktno kaže da hzzo plaća ljekarnama i veledrogerijama sa ogromnim zakašnjenjem kako će tek plaćati onda te buduće usluge.Zaboli me glava kada na plaći vidim koliko ode svaki mjesec na mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

  • 01.04.2014.

    Farmaceuti su oduvijek bili kao nešto povlašteni, nakon faksa bili su odmah "magistri" a mi sa drugig fakulteta smo morali odguliti još ispita na magisterijui obraniti rad....sad bi oni bili i "doktori"....

  • 01.04.2014.

    Zašto policajci ne bi ne sebe preuzeli čuvanje banaka, pošti i mjenjačnica? Zašto vozači autobusa ne bi na sebe preuzeli i servisiranje istih? Zašto prodavačice u dućanu ne bi mušteriju mogle odmah na licu mjesta i isfrizirat ili ispedikirat, dok čeka u redu na blagajni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare