To je to što me zanima!

Varga ukinuo helikoptersku službu: Imali 219 intervencija

Hitna helikopterska služba najčešće je prevozila pacijente s traumom, srčanim i moždanim udarom te trudnice i djecu s hitnim stanjima. Projekt se ipak prekida
Vidi originalni članak

Našim vladajućima ipak nije važno zdravlje stanovnika otoka i priobalja, govori nam jedan od članova Hitne helikopterske medicinske službe (HHMS).

Pilot projekt započet je nakon ljeta, a do 31. prosinca realizirano je 219 intervencija. Helikopterska služba najčešće je prevozila pacijente s traumom, srčanim i moždanim udarom te trudnice i djecu s hitnim stanjima. Unatoč tome, Ministarstvo zdravlja odlučilo je projekt prekinuti. Propala je i najava o dvotjednom produžetku, te od subote pacijenti s otoka i iz zaleđa Dalmacije ne mogu računati na ovu uslugu.

- Promjenu će najviše osjetiti stanovnici Raba gdje smo odradili najviše intervencija. Iz baze Krk poletjeli smo 104 puta, što znači da smo toliko pacijenata u bolnicu dovezli unutar zlatnog sata . Za njihov prijevoz cestovnim ili morskim putem trebala bi dva do tri sata - govori nam sugovornik. 

Iz Ministarstva su priopćili kako projekt ne mogu produžiti zbog trenutačne političke situacije i privremenog financiranja.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • arwin 10.01.2016.

    Cijeli taj projekt je predmet za USKOK i temeljitu istragu. Deset milijuna kuna državnog novca je potrošeno za 120 dana (960 sati dežurstva). Dio njihovih intervencija uopće nije bio niti potreban a kad su bili potrebni nisu mogli ili htjeli letjeti. Prosječni prijevoz jednog pacijenta te privatne firme do bolnice košta državu 50.000 kuna. To je isto kao i nekad farbanje tunela. Odgovorne treba privesti pravdi.

  • rođo101 10.01.2016.

    koliko me sjećanje služi nisu ljudi umirali dok su za njih brinuli helikopteri MORHA i ne vidim zašto bi plaćali nekim strancima kad možemo plaćat našoj vojsci:

  • Pukovnik10 10.01.2016.

    tehnička vlada nije mogla to riješit na dobrobit stanovnika otoka,ali mogla je poslati kandidaturu za Pusićku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare