To je to što me zanima!

Varga: Zdravstvo će ubuduće samo sanirati svoje gubitke

Socijalne naknade izdvojit će se iz zdravstvenog proračuna, a novac plasiran u zdravstvo namjenski će se trošiti, rekao je u subotu ministar zdravlja Siniša Varga
Vidi originalni članak

Izlaskom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice zdravstveni sustav više neće gomilati gubitke, a avansno plaćanje i sanacije bolnica, u koje je u proteklih 20 godina utrošeno 17 milijardi kuna, otići će u ropotarnicu povijesti, rekao je u subotu u Grožnjanu Siniša Varga, ministar zdravlja. Rekao je i kako će izdvojeni HZZO s bolnicama sklapati  višegodišnje ugovore s preciznim definiranjem broja usluga i programa rada. Tvrdi da bi zdravstveni sustav ubuduće sam trebao sanirati svoje gubitke te da bi za tri godine trebao raspolagati s više novca za skupe lijekove, za povećanje učinkovitosti i kvalitete usluga.

- Socijalne naknade, poput naknada za nezaposlene, rodilje i branitelje izdvojit će se iz zdravstvenog proračuna, a novac plasiran u zdravstvo namjenski će se trošiti, pa više neće biti moguće da bolnice, kao u 2013. godine, dobiju 650 milijuna kuna za neizvršene usluge - tvrdi Varga. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Corleone Michael 23.06.2014.

    Ajde Varga... Smiri doživljaje... Od kad je preuzeo funkciju samo priča... Neka počne konačno raditi...

  • AntoOpačak 22.06.2014.

    Vjerujem da će za godinu dana ove nove mjere novog ministra nazvati;Ubojstvo iz nehaja.i tako će izbjeći odgovornost.

  • Rogoznica_1 22.06.2014.

    Ostojic se naveliko hvalio redom koji uvodi. Da,red je toliko velik da me za pregled narucila u 2.mjesecu 2015! Ali taj isti doktor me moze sutra pregledat u privatnoj ambulanti nasuprot opce bolnice Sibenik. Varga budan sanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare